Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PSD cere DEMISIA premierului Orban din cauza Bugetului: 'PSD va depune moţiune de cenzură'

Inquam Photos/ George Călin
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, afirmă că premierul Ludovic Orban trebuie demisioneze dacă judecătorii CCR vor ajunge la concluzia că Guvernul a generat un conflict juridic de natură constituţională, prin angajarea răspunderii pe legea bugetului. Ciolacu a afirmat că în România nu vor fi alegeri parlamentare anticipate, iar PSD va depune o moţiune de cenzură în sesiunea parlamentară de primăvară.

"În cele 60 de zile, în afară de faptul că au dat o groază de asumări, nu știu dacă s-a dat ordonanță cu reorganizarea ministerelor. Am văzut o groază de ilegalități, o lipsă totală de imaginație și niște abordări într-o logică total electorală, nu într-o logică normală de guvernare. Continuă să creadă că vor putea face alegeri anticipate în România, total nedemocratic, sau să modifice niște legi prin impunere, lucru total neadecvat.

Din punctul meu de vedere, nu vor fi alegeri anticipate. Ca să faci alegeri anticipate trebuie să obții o criză politică. Trebuie să nu ai majoritatea de a crea un guvern.

În momentul în care CCR stabilește că s-a generat un conflict juridic, orice premier trebuie să își dea demisia. În momentul în care forțezi așa de mult legea și vii cu o asumare pe buget, eu sper Curtea să ne dea nouă dreptate. Categoric guvernul va trebui să își dea demisia. În sesiunea parlamentară următoare, PSD va depune o moțiune de cenzură", a declarat Ciolacu, duminică seara, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.