Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, acuză campania de vaccinare: 'Este 'un dezastru'

CJ Giurgiu
Marian Mina

Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este "un dezastru" campania de vaccinare anti-COVID-19 în judeţ şi că schimbarea directorilor de şcoli şi de instituţii este "cea mai urâtă împărţeală a ciolanului de după 1989", anunță AGERPRES.

"Judeţul Giurgiu a ajuns băşcălie în presa naţională cu privire la gestionarea acestei pandemii şi a campaniei de vaccinare, văd că suntem certaţi public în şedinţe de guvern, facem fotografii la diferite centre de vaccinare ca să dăm bine în poze, doamna prefect numai fotografii ştie să facă, în rest, dezastrul acestei campanii de vaccinare îi aparţine sută la sută", a declarat Marian Mina.

El a atras atenţia şi asupra faptului că sunt schimbaţi directorii de şcoli în condiţiile în care şcolile nu sunt deschise.

"Nu avem şcoli deschise, dar schimbăm directorii. La nivel naţional este un măcel! Nu avem tablete şi net, dar ne punem directorii pentru şcoli goale. Ne punem oameni în funcţii, ăsta e principalul motiv pentru care aceşti oameni sunt schimbaţi şi, în general, asistăm la cea mai urâtă împărţeală a ciolanului din România de după 1989. Nu am văzut niciodată Guvernul să vorbească despre măsuri economice, sociale, despre sistemul de învăţământ, vedem doar o bătaie pe funcţii, pe ciolan, pe bani şi interese personale, în niciun caz nu primează agenda cetăţeanului", a completat Marian Mina.

El spune că a fost impresionat de cazul directoarei şcolii din localitatea Malu Spart, din judeţul Giurgiu, care a fost schimbată din funcţie pentru că "este cumnata domnului preşedinte Bădălău".

Citește și: Șeful campaniei de vaccinare a anunțat cine face programările pentru persoanele cu activități esențiale - VIDEO

Deputatul PSD a adăugat faptul că şi directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu ar fi fost forţat să îşi dea demisia pentru "a fi adus omul lor".

În final, Marian Mina a spus că nu înţelege cum Primăria municipiului Giurgiu are un excedent de 120 de miliarde de lei vechi, dar sunt restanţe la plata însoţitorilor persoanelor cu handicap.

"Nu este posibil să ţii persoanele cu handicap fără să le plăteşti banii când tu ai un excedent de 120 de miliarde de lei vechi, nu este posibil să te plângi de greaua moştenire a fostului primar când tu ai 120 de miliarde excedent şi nu plăteşti însoţitorii persoanelor cu handicap. Vă reamintesc, când eram preşedintele CJ Giurgiu cum mă îndemnau pe mine băieţii ăştia din PNL să iau din excedent, să plătesc salariile personalului de la DGASPC, numai că eu nu aveam un astfel de excedent că, altfel, aş fi făcut-o, cu siguranţă. Mă întreb când sunt aceşti oameni corecţi, când sunt în campaniile electorale, când dau sfaturi şi învaţă pe toată lumea cum trebuie procedat sau acum când sunt la putere? Dacă asta înseamnă puterea în România, înseamnă că vom avea câteva luni, nu vreau să mă gândesc la un an foarte greu în România, cu guvernarea aceasta. (...) Nu avem bani de salarii, nu avem bani de persoane cu handicap, dar înfiinţăm societăţi comerciale la CJ, numim directori la societatea de transport, nu ni se prezintă un plan al acestei noi societăţi înfiinţate, nu se respectă absolut nimic din Codul administrativ, motiv pentru care acea hotărâre va fi atacată în contencios administrativ de consilierii judeţeni ai PSD. Am auzit că se înfiinţează şi o televiziune, nu m-ar mira, dar de asta suntem aici, să tragem semnale de alarmă", a încheiat Marian Mina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.