Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu: 'Golăneală' e să ajungi să guvernezi o țară fără să stăpânești lucruri de bază

Inquam Photos/ George Călin
Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îi răspunde președintelui Klaus Iohannis, punctând că  „golăneală” reprezintă să guvernezi țara fără să știi proceduri elementare în relația cu Parlamentul. Pe de altă parte, Ciolacu a adăugat că e un motiv de neconstituționalitate să trimiți Parlamentului proiectul privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe simple pe perioada vacanței parlamentare fără să aibă avizul Consiliului Legislativ.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine după ce Klaus Iohannis a calificat ieri drept o 'golaneală' moțiunea simplă depusa de social-democrați împotriva ministrului de Finante Florin Citu, arătând că nu a respectat  procedura parlamentară.

„Dreptul legal, democratic și constituțional al PSD de a depune moțiune simplă împotriva lui Cîțu a fost calificat drept ”golănesc”.

Hai să vă spun eu ce cred că e ”golănesc”, pentru că tocmai am citit proiectul pe care Guvernul l-a trimis Parlamentui privind abilitarea de a emite ordonanțe simple pe perioada vacanței parlamentare.

Citește și: PSD se varsă în PNL: al treilea deputat social-democrat sare în barca liberală

”Golănesc” este când Orban trimite legi în Parlament fără să țină cont de avizul Consiliului Legislativ. PNL și guvernul lor de incompetenți ar fi aflat că nu poți să modifici prin Lege de abilitare prevederi organice din legi. Apropos, Orban, vezi că lipsa avizului de la Consiliul Legislativ e motiv clar de neconstituționalitate!

”Golănesc” mai este când Guvernul cere Parlamentului să poată da ordonanțe pe domenii generice, deși legea te obligă să spui clar ce vrei să faci.

În sfârșit, ”Golăneală” este să ajungi să guvernezi o țară fără să stăpânești lucruri de bază și proceduri elementare în relația cu Parlamentul.

Sau ești doar un amator. Și te cheamă Ludovic Orban!”, se arată pe pagina de Facebook a lui Marcel Ciolacu”, se afrată pe pagina de Facebook a lui Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.