Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PSD Olt: Vom câştiga alegerile locale; vom face majoritate la CJ şi să nu vorbesc despre primării

Marius Oprescu

Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), a declarat joi că social-democraţii vor câştiga alegerile locale în Olt, atât la primării, cât şi la CJ, iar alegerea în două tururi de scrutin nu îi va surprinde, pentru că au luat în calcul această posibilitate potrivit Agerpres

Întrebat despre posibilul impact asupra rezultatelor alegerilor locale dacă primarii vor fi aleşi după două tururi de scrutin, Oprescu a răspuns că în judeţul Olt PSD nu va avea "surprize" iar majoritatea primarilor social-democraţi au fost aleşi cu peste 50% din voturi.

"Noi am plecat încă de la început de la ideea că vor fi două tururi pentru alegerea primarilor şi preşedintele CJ va fi ales din lista de consilieri judeţeni. Am plecat de la acest considerent tocmai pentru a nu avea surprize, aşa cum avem în momentul de faţă, în care PNL, după propriile socoteli, se gândeşte cu două luni înainte, trei luni înainte de alegeri să modifice legile electorale. Plecând de la acest principiu, sunt convins că nu ne vor surprinde, să nu-şi facă cineva socoteli că alegerile prezidenţiale seamănă cu alegerile locale, unde rezultatele pe care le-au luat cei doi candidaţi în turul al doilea înseamnă scorul partidului. Suntem convinşi că vom câştiga alegerile locale, vom face majoritate la CJ şi să nu vorbesc despre restul primăriilor, pentru că în jur de 80% dintre primarii noştri au scos rezultate de peste 50% la toate rândurile de alegeri nu neapărat la ale lor, locale, şi sunt convins că şi la Primăria Slatina vom bate din primul tur. Nu este vorba de aroganţă, este vorba de calcule politice foarte clare făcute pe baza unor studii sociologice", a susţinut Marius Oprescu.

În judeţul Olt majoritatea primarilor (aproximativ 100 din 112) sunt membri ai PSD.

Marius Oprescu, preşedinte al CJ Olt începând din 2016, a fost ales joi lider al Organizaţiei judeţene a PSD, cu unanimitate de voturi, el fiind singurul candidat pentru această funcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.