Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PSD preia din mers ideea UDMR: Impozitare masivă a pensiilor speciale

click.ro
pensie

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, afirmă că social-democraţii nu sprijină propunerile celorlalte partide de abrogare a unor pensii speciale, proiecte care se referă la un număr mic de asemenea venituri şi care ignoră grosul: pensiile magistraţilor şi cele ale militarilor. În schimb, PSD susţine impozitarea masivă a pensiilor acordate pe alte principii în afară de contributivitate.

Ciolacu a precizat duminică seara, la B1 TV, că proiectele de lege care se referă la desfiinţarea pensiilor speciale au puţine şanse să reziste controlului de constituţionalitate şi eventualelor procese în instanţele civile. Astfel, PSD propune stabilirea unui prag maxim, la nivelul salariului preşedintelui. Toate pensiile care depăşesc acest nivel să fie impozitate. În acest fel, măsura nu ar presupune adoptarea de noi legi sau abrogarea unor legi, nefiind nici dubii în privinţa constituţionalităţii. Liderul PSD a mai precizat că inclusiv în sondajele comandate de PSD peste 80% dintre respondenţi se declară deranjaţi de pensiile speciale.

CITEȘTE ȘI: Remedii pentru tensiunea prea mare: Trei băuturi preparate în casă, care te feresc de medic

De la începutul anului 2019, salariul brut al președintelui Klaus Iohannis a ajuns la 24.960 de lei - echivalentul sumei de aproximativ 5.000 de euro.

Ideea impozitării pensiilor care depăşesc nivelul salariului preşedintelui a fost susţinută zilele trecute de Gelu Diaconu, fost preşedinte al ANAF în perioada guvernelor Ponta, care la rândul său se referea la o idee a UDMR.

"În debandada de astăzi este imposibilă o corecție unitară și cât de cât echitabilă a pensiilor speciale. Astfel încât susțin inițiativa UDMR de stabilire a unui plafon maxim al pensiilor speciale la nivelul salariului public net cel mai mare, adică cel primit de președintele țării Peste acest nivel, pensiile să fie impozitate drastic. Mai mult, propun o impozitare cu 90% a tuturor veniturilor din salarii plătite din bani publici care depășesc acel plafon. Salariul net al președintelui ajunge spre 15.000 lei net/lună! Este arhisuficient și pt o pensie și pt un salariu plătite din bani publici", scria Gelu Diaconu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.