Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PSD, reacţie la decizia lui Iohannis. Solicitare pentru PNL

Rovana_Plumb_tm

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, vineri, la Piatra Neamţ că este regretabil faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a promulgat Codul Fiscal.

Vezi şi: OFICIAL - Iohannis retrimite în Parlament noul Cod Fiscal

''Este regretabil că acest Cod Fiscal nu a fost promulgat. Este şansa României de a se dezvolta. Le solicit reprezentanţilor PNL să sprijine adoptarea Codului Fiscal aşa cum a fost adoptat în forma iniţială. România are creştere economică, bani adoptaţi şi colectaţi la buget ca urmare a combaterii muncii la negru şi a celor care muncesc pentru recuperarea taxelor şi impozitelor neplătite. România are toate programele operaţionale aprobate de Comisia Europeană. România are 'verde' de la Comisia Europeană şi are şansa ca prin măsuri de relansare fiscală să poată să se dezvolte'', a subliniat preşedintele interimar al PSD. 

Rovana Plumb a adăugat că legea salarizării personalului bugetar este pusă în pericol dacă nu va fi adoptat şi aplicat Codul Fiscal în actuala formă.

Vezi şi: Victor Ponta, atac fără precedent la Iohannis şi PNL, după respingerea Codului Fiscal

'Noua lege a salarizării a intrat în dialog cu sindicatele şi până luni aşteptăm din partea partenerilor sociali punctele de vedere astfel încât să iasă o lege corectă, care să introducă echitatea în sectorul bugetar echitate. Este o lege care să motiveze personalul şi care să determine specialiştii să vina în sistem. Până la sfârşitul lunii august legea va fi definitivată şi vrem să intre în Parlament la adoptare în luna septembrie. De modul în care va fi adoptat Codul Fiscal va fi implementată această lege gradual, timp de doi ani. Legea salarizării este pusă în pericol dacă nu va fi aplicat şi adoptat Codul Fiscal. Vorbim de 1,18 milioane de persoane din sectorul bugetar', a declarat Rovana Plumb, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Explicaţiile Preşedinţiei: Codul Fiscal se contrazice singur

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Senatului cererea de reexaminare a Legii privind Codul Fiscal. 

"Susţinem relaxarea şi simplificarea fiscală prin reducerea unor taxe şi impozite în condiţiile în care sunt asigurate premisele pentru consolidare fiscală şi predictibilitate. Din aceasta perspectivă, considerăm ca noul Cod Fiscal poate fi pus în aplicare numai după o riguroasă şi temeinică analiză a implicaţiilor întregului set de măsuri fiscale şi bugetare asupra construcţiei bugetului general consolidat, atât pentru anul 2016, cât şi pentru anii următori şi numai cu respectarea obligaţiilor asumate de România şi a legislaţiei interne referitoare la disciplina financiar-bugetară", arată şeful statului în cererea de reexaminare. 

Potrivit acestuia, punerea în aplicare a noului Cod Fiscal "ar genera implicaţii majore la nivelul construcţiei bugetare pentru anii următori din perspectiva obiectivului de menţinere a consolidării fiscale". Iohannis susţine că, potrivit evaluărilor Comisiei Europene şi Fondului Monetar Internaţional, "punerea în aplicare a noului Cod Fiscal atrage, în mod evident, ratarea obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO), respectiv: deficit structural de 1% din PIB şi deficit bugetar ESA de 1,2% din PIB, conform Programului de Convergenţă şi Strategiei Fiscal-bugetare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.