Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

președintele rus Vladimir Putin a aprobat demararea pregătirilor pentru construcţia gazoductului Power of Siberia 2

karadeniz-press.ro
gazoduct

În cadrul întrevederii de vineri cu preşedintele concernului rus Gazprom, Aleksandr Miller, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a aprobat proiectul de demarare a pregătirilor pentru realizarea lucrărilor de construcţie a gazoductului Power of Siberia 2, care este, practic, o continuare a gazoductului Altai Gas Pipeline 1, potrivit Agenţiei de presă RIA NOVOSTI, anunță rador.ro.

Analiză tehnică şi economică a acestui nou proiect a fost deja efectuată şi ea justifică utilitatea acestui proiect, precum şi eficienţa sa din punct de vedere economic. Preşedintele Gazprom, Aleksandr Miller, i-a cerut liderului de la Kremlin să dea dispoziţiile necesare pentru trecerea la elaborarea bazei tehnice şi economice şi demararea lucrărilor de proiectare şi elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru gazoductul Power of Siberia 2.

Citește și: Informații importante! Gigi Becali a investit 40.000 de euro în teste

„Bine, evident că sunt de acord”, a răspuns șeful statului rus solicitării adresate de Miller. Stenograma completă a reuniunii a fost publicată de Serviciul de presă de la Kremlin.

Conducerea Kazahstanului i-a propus recent părţii ruse să ia în considerare posibilitatea traversării acestui gazoduct a teritoriului acestei republici asiatice.

Pe la începutul lunii decembrie 2019, Putin și președintele chinez Xi Jinping au luat parte la ceremonia de inaugurare a gazoductului Power of Siberia 1 care livrează gaze naturale ruseşti către China.

Citește și: Ludovic Orban a comis-o: ‘Am discutat măsuri pentru a crește riscul de infectare a cadrelor medicale și a pacienților’

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.