Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat legea privind 'agenţii străini'

Kremlin.ru
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat miercuri legea care permite declararea drept "agent străin" a persoanelor fizice care se dedică activităţilor politice în favoarea alte state şi primesc finanţare din străinătate, în unele cazuri fiind vorba inclusiv despre jurnalişti, transmite EFE, potrivit AGERPRES.

Corpul de Control al prim-ministrului a descoperit nereguli grave la Autoritatea de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră

Documentul, publicat pe portalul de informaţii juridice al Rusiei, stabileşte că persoanele fizice şi organizaţiile sociale incluse în registrul agenţilor străini vor trebui să informeze "minimum o dată la şase luni" Ministerul de Justiţie din Rusia cu privire la activităţile şi finanţarea primită din exterior.

Potrivit documentului, legea permite declararea drept agenţi străini a jurnaliştilor din alte ţări acreditaţi în Rusia care realizează activităţi "incompatibile cu activitatea profesională", precum şi a organizaţiilor sociale care realizează "activităţi politice". Legea permite etichetarea drept agenţi străini a corespondenţilor străini dacă acţionează "în slujba altei ţări, a organelor de stat".

În prezent, lista reprezentanţilor presei care operează ca "agenţi străini" în Rusia include 10 mass media şi o organizaţie, printre care postul Vocea Americii, şi mai multe portaluri.

Cu toate că legea intră în vigoare "din momentul publicării", adică din această miercuri, încă de luni au fost declarate "agenţi străini" cinci persoane fizice - trei jurnalişti şi doi activişti - toate cunoscute pentru criticile formulate la adresa preşedintelui rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.