Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele rus Vladimir Putin va avea întrevederi cu liderii din Armenia şi Azerbaidjan

Kremlin.ru
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a invitat pe liderii Armeniei şi Azerbaidjanului la discuţii, vineri, pe fondul reapariţiei tensiunilor dintre ţări, la un an după un război pentru controlul asupra Nagorno-Karabah, relatează AFP.

Putin, premierul armean Nikol Paşinian şi preşedintele azer Ilham Aliev urmează să se întâlnească vineri la Soci, pe malul Mării Negre, a anunţat marţi Kremlinul într-un comunicat, precizând că liderul rus a luat iniţiativa acestei reuniuni.

Obiectivul acestor discuţii, ''prevăzute să coincidă'' cu aniversarea semnării unui armistiţiu mediat de Rusia, va fi ''examinarea punerii în aplicare'' a acestui acord, a precizat Kremlinul, adăugând că Putin se va întâlni cu cei doi lideri, potrivit Agerpres.ro.

Această întâlnire, prima în acest format din ianuarie, survine după o nouă izbucnire a violenţelor lângă enclava Nagorno-Karabakh, un teritoriu legal azer, dar revendicat timp de 30 de ani de un guvern armean autoproclamat.

După războiul din toamna anului trecut, soldat cu peste 6.500 de morţi, Azerbaidjanul a recuperat cele şapte districte pe care le pierduse în urma războiului încheiat în 1994 şi a preluat controlul asupra unei părţi a provinciei Nagorno-Karabah, teritoriu azer populat majoritar de armeni. Trupe ruse de menţinere a păcii au fost desfăşurate în decembrie 2020, conform acordului de încetare a focului mediat de preşedintele rus Vladimir Putin.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.