Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Rusiei este de părere că ordinea mondială este amenințată de tot mai multe provocări

vestidinrusia.ro
vladimir putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, constată o creștere a numărului de provocări ce amenință ordinea mondială, relatează agenția TASS.

Șeful statului a trimis participanților la forumul ”Lecturile Primakov” un mesaj de felicitare, apreciind drept logică alegerea temei actualei conferințe – ”Provocările mondiale la adresa ordinii mondiale”. ”Este evident că numărul acestor provocări crește constant, iar multe dintre ele reprezintă o reală amenințare pentru stabilitatea internațională și securitatea vieții, pentru bunăstarea oamenilor din toate colțurile lumii”, a arătat președintele în mesajul său, citit de consilierul prezidențial Iuri Ușakov.

În opinia lui Putin, în categoria provocărilor periculoase trebuie incluse ”degradarea mecanismelor de control al armelor, activitatea grupurilor teroriste, intensificarea criminalității cibernetice, escaladarea conflictelor regionale”, precum și pandemia de coronavirus.

Liderul rus este de părere că forumul de expertiză ”Lecturile Primakov” ocupă un loc onorabil în calendarul conferințelor internaționale de autoritate, continuând cele mai bune tradiții ale căutării intelectuale și ale schimburilor de opinii reciproc respectuoase. ”Este un lucru căruia Evgheni Maksimovici Primakov (fost prim-ministru și ministru de Externe al Rusiei – n.r.), al cărui nume este purtat pe bună dreptate de unul dintre principalele centre analitice ale IMEMO (Institutul Național de Studiere a Economiei Mondiale și Relațiilor Internaționale), i-a acordat întotdeauna o mare însemnătate”, se arată în mesajul președintelui.

Forumul, care și-a început lucrările la 8 iunie, la World Trade Center din Moscova, a reunit experți din 25 de țări: economiști, politicieni, diplomați și personalități publice. Există, de asemenea, mulți oaspeți de rang înalt, inclusiv străini. Din cauza restricțiilor pandemice, anul acesta, forumul se desfășoară într-un format hibrid. Adică atât online, cât și offline. Unii participanți străini vorbesc la conferință prin comunicarea video. Toată lumea urmărește discuțiile de la distanță. Accentul lor este pus pe direcția în care se vor dezvolta relațiile dintre țări. Se discută dacă mișcarea către o nouă bipolaritate globală a secolului al XXI-lea va continua sau va prevala tendința spre multipolaritate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.