Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Sanitas, după evacuarea pacienţilor de la Foişor: Opriţi-vă domnilor şi plecaţi acasă!

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Spitalul Foișor

Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti, s-a arătat şocat de situaţia de la Spitalul Foişor şi a cerut demiterea ministrului Vlad Voiculescu după decizia de evacuare de urgenţă a pacienţilor de aici.

„Opriţi-vă!!! Aşa nu se mai poate! Domnule ministru... Pacienţi, unii abia operaţi, mutaţi în miez de noapte... în Secolul 21!? Aproape toţi cei o sută de pacienţi care necesitau spitalizare, sunt trimişi acasă!! Doar 12 transferaţi la alte spitale?!Încerc să înţeleg cum se poate aşa ceva într-o ţară membră a UE, NATO, o ţară în care se presupune că există respect pentru pacient şi drepturile sale... Sunt şocat şi nu înţeleg cum este posibil să asistăm la astfel de scene groteşti şi incredibile, care pun în situaţii incredibile pacienţii şi personalul medical. Nu ştiu cine a pregătit şi coordonat o astfel de acţiune. Cred că este clar pentru toată lumea modul superficial şi prost în care este gestionată această criză sanitară de unii, era să scriu oameni, vremelnic puşi în funcţii care le depăşesc competenţa şi bunul simţ. Sunt şocat şi trag un semnal de alarmă în ultimul ceas. Ajunge! Solicit persoanelor cu decizie să ia atitudine! Opriţi-vă domnilor şi plecaţi acasă! Aşa nu se mai poate!”, este mesajul lui Huşanu.

Preşedintele Sanitas Bucureşti a revenit ulterior cu un al doilea mesaj în care îi cere ministrului Vlad Voiculescu să demisioneze.

„Dragă Vlad, știu că ai o sută de consilieri (onorifici) dar de data asta simt că ai nevoie de sfatul meu: DEMISIA! Un ministru ar trebui să aibă grija de toţi pacienţii, de tot personalul medical iar tu nu eşti capabil de nimic!”, a fost mesajul acestuia.

Spitalul Foişor din Bucureşti devine spital COVID, pacienţii non-COVID fiind mutaţi în alte unităţi spitaliceşti vineri seara.

Spitalul Foişor are o secţie de terapie intensivă de 21 de paturi şi are 200 de paturi pe oxigen, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. „Sub jumătate din secţia de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineaţă spitalul va începe să primească pacienţi COVID”, a spus Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.