Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Senatului, Anca Dragu: Cultura şi patrimoniul naţional nu au culoare politică

epochtimes-romania.com
Anca Dragu

Cultura şi patrimoniul naţional nu au culoare politică, a afirmat marţi preşedintele Senatului, Anca Dragu, care a participat la masa rotundă cu titlul "Patrimoniul mondial UNESCO din România, provocări şi soluţii".

"2021 este un an cu o agendă încărcată şi importantă pentru patrimoniul nostru naţional. La cea de a 44-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial se va discuta despre includerea în Lista patrimoniului UNESCO a două dosare: Ansamblul Monumental 'Calea Eroilor' de la Târgu Jiu şi Peisajul minier de la Roşia Montană. Tot în acest an, s-a depus la UNESCO dosarul "Cămaşa cu altiţă - Ia'. Am încredere că vom trata cu toţii, cu maturitate, înţelepciune şi responsabilitate, aceste demersuri româneşti. Sunt proiectele noastre comune, pentru care ar trebui să nu existe nici orgolii, nici dispute inutile. Prin acţiuni de diplomaţie parlamentară putem să promovăm imaginea României pe plan internaţional. Cultura şi patrimoniul naţional nu au culoare politică", a afirmat Dragu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Masa rotundă "Patrimoniul mondial UNESCO din România, provocări şi soluţii" a fost organizată de Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO cu ocazia împlinirii a 65 de ani de prezenţă a României în Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.