Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Senatului, atac la adresa lui Klaus Iohannis: Nu văd România Normală! Guvernul trebuie să plece

PSD
Robert Cazanciuc

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, susține că președintele Klaus Iohannis a promis, în campania electorală, o ”Românie Normală”, dar prin declarațiile sale publice nu se apropie de acest deziderat.

Citește și: SURSE PSD - Moțiunea de cenzură intră la vot după începerea anului școlar (scenariu)

”În România trebuie să înceapă lupta pentru firesc!

Mereu mă uit la declarațiile Președintelui Iohannis și încerc să deslușesc conturul „României Normale” de care ne vorbea acum un an și acum 6 ani!!!

Ne-a spus astăzi ca vom avea alegeri care se vor a fi desfășurate în condiții excepționale, având în vedere pandemia. Însă până în acest moment, nu avem din partea guvernului Orban niciun plan concret și nicio strategie legată de organizarea scrutinului pentru alegerile locale, cum nu avem nici pentru deschiderea școlilor, a restaurantelor, pentru repornirea economiei.

Dincolo de pericolul „deficitului de legitimitate” care ar putea surveni pe fondul amânării alegerilor, cred ca organizarea acestora trebuie să pună pe primul loc, cum este și firesc, siguranța românilor.

Și pe bună dreptate, Președintele a cerut guvernului o campanie de informare asupra procedurilor legate de organizarea alegerilor. Să știe toată lumea cum se vor desfășura lucrurile! Însă, a cerut o campanie de informare pentru ceva ce nu există! „Romania normală” pe care ne-o promitea Președintele, este astăzi sloganul ajuns să denumească țara în care comunicarea între Președinte și „guvernul său” nu are nicio consistență. Nu este deloc normal ca Președintele sa dea guvernului, cu o lună înainte de alegeri, indicații legate de organizarea acestora.

Ați fost întrebat cum explicați că tocmai profesorii nu au dreptul la măști gratuite!!! Și ați răspuns că: „Așa s-au gândit guvernanții, bănuiesc că pur și simplu nu există fonduri suficiente, dar din ce am discutat cu foști colegi, nu mi se pare că e o problemă extremă, profesorii și elevii vor merge cu măști procurate de ei.” Din ce bani domnule Iohannis? ... Și dumneavoastră domnule Președinte vorbiți de CINISM din partea PSD? CINISM a fost din partea Primului Ministru desemnat de dumneavoastră, domnul Câțu, când a dezertat din parlament și a lăsat poporul fără apărare în plină pandemie. Voiați atunci un guvern pentru a face alegeri anticipate și nu vă interesa stabilitatea.

Pentru stabilitate însă, PSD-ul a fost de bună credință și a votat un guvern pentru a nu lăsa țara în haos. Pentru a avea stabilitate, PSD a ales responsabilitatea.

Nu trebuie să lăsăm lucrurile așa! Avem de purtat și de câștigat o bătălie pentru firesc în folosul oamenilor.

Moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Social Democrat este un prim pas în această luptă. Și nu este în „bătaie de joc” cum a spus Președintele. Este o necesitate! Pe 31 august! Pentru că guvernul Orban trebuie să plece!”, scrie Robert Cazanciuc.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.