Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, vrea ca Vladimir Putin să fie reales preşedinte al Rusiei

Alexei Nikolsky/Tass
vladimir putin

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic, aflat în vizită pentru prima dată la Moscova de la începutul mandatului său, în mai, şi-a exprimat speranţa că Vladimir Putin va fi reales la conducerea Rusiei, relatează marţi AFP. 'Serbia acordă o mare importanţă mâinii prieteneşti pe care ne-a întins-o preşedintele Putin şi îi doreşte acestuia succes în alegerile' prezidenţiale din martie 2018, a declarat Vucic, în limba rusă, la încheierea unei întrevederi cu Vladimir Putin, în cursul unei conferinţe de presă la Kremlin.

'Datorită sprijinului şi cadourilor pe care ni le-a trimis preşedintele Putin, am putut să ne păstrăm statutul de putere neutră din punct de vedere militar', a adăugat preşedintele sârb, fără a preciza natura acestor 'cadouri'.

Preşedintele sârb nu a oferit detalii cu privire la cele 'şase elicoptere, sistemele antiaeriene' pe care a anunţat că doreşte să le cumpere de la industria militară rusă 'pentru a-şi proteja ţara', într-un interviu apărut marţi dimineaţă în cotidianul Rossiiskaia Gazeta. 'Numai datorită Rusiei Serbia poate lupta încă pentru Kosovo', această fostă provincie sârbă a cărei independenţă nu este recunoscută de Moscova sau Belgrad, a declarat preşedintele sârb care l-a invitat anul viitor în Serbia pe Vladimir Putin.

Serbia, un aliat istoric al Rusiei, 'nu va adopta niciodată sancţiuni împotriva Rusiei', a promisVucic, a cărui ţară doreşte să adere la UE. Bruxelles-ul, care a impus o serie de sancţiuni Moscovei în urma anexării în 2014 a Peninsulei Crimeea de către Rusia şi pentru rolul acesteia în conflictul din estul Ucrainei, a cerut Serbiei să armonizeze 'gradual' poziţia sa faţă de Rusia cu cea a UE, conform Agerpres. La rândul său, Vladimir Putin a salutat 'dialogul politic intens' între Moscova şi Belgrad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.