Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Serbiei, despre construcția unei baze militare rusești: 'Nimeni nu mă poate forța să permit amplasarea unei baze străine pe teritoriul Serbiei'

financialtribune.com
Aleksandar Vucic

Președintele sârb Aleksandar Vučić a comentat informațiile privind presupusa construcție a unei baze militare rusești în Serbia.

"Se spune că Putin mă umilește, la fel și Rusia. Iar cei care mă critică sunt în NATO și au atât soldați americani, cât și albanezi pe teritoriul lor ori de câte ori au nevoie. Cred că este ceva de care trebuie să fim mândri, iar pentru noi să avem pe altcineva, asta înseamnă umilință. Serbia nu are nevoie de nicio bază militară, Serbia își va apăra țara și poporul pe cont propriu, va construi alianțe și nu se va rușina de relațiile bune cu Rusia, America și China. Vom avea grijă de noi înșine", a subliniat președintele, potrivit b92.net.

Vučić spune că el este comandantul suprem pentru încă cinci ani și că nimeni nu îl va forța să construiască o bază militară străină pe teritoriul său.

"Există patru opțiuni pentru ca acest lucru să se întâmple: să fiu înlocuit, să îmi expire mandatul sau să fiu ucis sau să mor. În caz contrar, nu mă puteți forța să fac ca Serbia să își piardă neutralitatea militară", a declarat Vučić.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.