Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Serbiei cere ajutorul UE pentru țările din Balcani: 'Nu putem acoperi acum costurile cu gazul'

Agerpres - Reuters
Aleksandar Vucic

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, i-a cerut președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să includă țările din Balcani pe o listă cu țările UE care urmează să primească ajutor în contextul crizei energetice. Liderul sârb a făcut această declarație la Sofia, la ceremonia de deschidere a interconectorului dintre Bulgaria și Grecia, transmite agenția sârbă Tanjug.

„Cred că toamna și iarna vor fi dificile, iar doamna [președintele Comisiei Europene, Ursula] von der Leyen nu este de acord cu mine, este optimistă. Suntem recunoscători pentru sprijinul dumneavoastră [al UE] în timpul crizei coronavirusului, dar în ceea ce privește banii, nu putem acoperi acum costurile cu gazul. Includeți țările noastre din Balcani pe lista țărilor UE [care vor fi sprijinite financiar]”, a cerut Vucic, adresându-se Ursulei von der Leyen, prezentă la ceremonie.

Liderul sârb i-a mulțumit președintelui Comisiei Europene pentru că l-a tratat corect, deși se temea să nu fie oaia neagră printre colegii săi, după ce UE a condamnat politica externă sârbă.

Anterior, Vucic a prezis că Europa se va confrunta cu întreruperi cataclismice de energie electrică din cauza crizei energetice globale. Președintele a declarat că prețul de schimb al gazelor ar putea ajunge la 6.000 de dolari pentru 1.000 mc în iarna viitoare. Președintele sârb a declarat că iarna care urmează în Europa va fi "rece", iar iarna viitoare va fi "polară". El a subliniat că doar achiziționarea la timp a gazului rusesc a salvat Serbia de la dezastru și pene de curent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.