Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Serbiei, reacție la ancheta din România, care vizează o companie de petrol cu sediul la Belgrad

financialtribune.com
Aleksandar Vucic

Patru angajaţi ai NIS Petrol din Timişoara şi Bucureşti sunt acuzaţi de procurorii DIICOT că au transmis date nedestinate publicităţii privind fondul de resurse din România către firma din acelaşi consorţiu din Serbia. Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, susține că ancheta ar putea fi modalitatea prin care unii doresc să-i ”disciplineze” pe sârbi și să le domolească pozițiile pe scena internațională. El a spus că va fi greu pentru Serbia să explice că nu are nicio legătură cu acest scandal, iar spionajul a fost pus la cale de partea rusească.

Citește și: DIICOT face anunțul serii - Dosarul lucrat cu SRI și SIE: Patru angajați ai NIS Petrol, din grupul rusesc Gazprom Neft, urmăriți penal

”Nu exclud deloc posibilitatea unei adevărate vinovății a NIS, dar nu cunosc cazul, nu m-am ocupat de asta. Este important să subliniez că nu sunt cetăţeni sârbi, nu are nimic de-a face cu noi. Sunt în mare parte ruşi, dar vom cere mai multe informaţii de la poliţia română”, a spus Vucic, conform Euronews Serbia.

Vucici a lăsat să se înțeleagă că scandalul ar avea legătură cu poziția Serbiei pe scena internațională, „să-i disciplineze pe cei pe care unii îi consideră neascultători”.

„Acuză una din subsidiarele NIS de scurgere de date sau ceva. Oricum, ăsta e singurul lucru care ne mai lipsea. Explică acum că asta nu are nicio legatura cu statul sârb, când va fi anunțat în toate știrile din lume despre o companie din Belgrad”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.