Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Serbiei știe ceva: Toți au înțeles că se va întâmpla ceva, în următoarele zile așteptăm anunțuri importante și extinderea conflictului

financialtribune.com
Aleksandar Vucic

Aflat la Târgul de Arme și Echipament militar la Abu Dhabi IDEX, președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că în întreaga lume a început o cursă a înarmărilor, ca niciodată până acum și a anunțat că până la sfârșitul anului Serbia va aloca în plus 700 de milioane de euro pentru dotarea armatei și pentru investiții în industria de apărare, notează Rador.

"Dacă înainte pentru apărare se aloca 1-2% din bugetul total, acum s-a ajuns la 5%. Cererea este mare. Toți vor să cumpere de la noi obuze, mine, focoase... orice cu încărcătură explozivă. Toți vor să cumpere pentru următorii 20 de ani, pentru că se gândesc că atât poate dura războiul. Toți se pregătesc pentru ceva. Ne vom înarma și noi și nu vă îngrijorați de situația financiară" – a declarat Vučić, adăugând că "Serbia trebuie să aibă o armată puternică, în caz contrar va dispărea ca stat în trei zile". Vučić a făcut apel la tineri să se înroleze în trupele speciale, adăugând că vor avea un salariu garantat de 220.000 de dinari (1889 euro) și cu alte sporuri poate depăși 2.000 de euro. Vučić a avertizat că nimeni nu va supraviețui fără o armată puternică și a adăugat că importante sunt și sănătatea și creșterea economică.

"Toți au înțeles că se va întâmpla ceva și se pregătesc, în următoarele zile așteptăm anunțuri importante și extinderea conflictului" – a declarat Vučić, adăugând că "noi trebuie să ne apărăm țara". În vizită la standul Serbiei, unde erau expuse de la mașini blindate până la uniforme, Vučić a întrebat producătorii sârbi de ce nu își măresc capacitățile de producție și le-a recomandat să-și mărească de cinci ori achiziția de materiale. De asemenea, Vučić a declarat că Serbia negociază cu Franța cumpărarea de avioane de luptă Rafale și a transmis că în 2023 și 2024 Serbia va cumpăra 200 de tancuri și armament produs în Serbia. În timpul vizitei la Târgul IDEX, Vučić a vizitat și standul Croației și cu această ocazie a apreciat că Armata Croației este excepțională, însă Serbia trebuie să lucreze pentru a avea o armată puțin mai bună. "Croații au o armată și o industrie de armament excepțională și eu respect această realitate. Au o armată excelentă și investesc mult, iar noi nu trebuie să fim mai slabi" – a declarat Vučić.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.