Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele şi Parlamentul Ucrainei, pe 'lista neagră' a cetăţenilor (sondaj)

news.com.au
protest ucraina

Circa 75% dintre ucraineni nu susţin activitatea preşedintelui ţării Petro Poroşenko, iar 88% au o atitudine negativă faţă de activitatea parlamentului, dezvăluie rezultatele unui sondaj de opinie realizat la comanda Institutului Republican Internaţional (IRI), dat publicităţii vineri, informează agenţia de presă Unian.

Potrivit sondajului, doar 17% dintre ucraineni sprijină activitatea lui Poroşenko, iar în jur de 7% dintre repondenţi au ezitat să dea un răspuns. De asemenea, activitatea guvernului condus de premierul demisionar Arseni Iaţeniuk nu a găsit susţinere în rândul a 89% dintre ucraineni, iar a Radei Supreme (parlamentul) - a 88%. Dintre problemele cele mai importante cu care se confruntă Ucraina, respondenţii au menţionat acţiunile armate din Donbas (57%), corupţia în organismele de stat (45%) şi şomajul (30%).

Cu toate acestea, potrivit aceluiaşi sondaj, 55% dintre ucraineni doresc în continuare aderarea ţării lor la UE, comparativ cu numai 15% care vor ca Ucraina să adere la Uniunea Vamală. Însă, numărul susţinătorilor vectorului european a scăzut cu 2% comparativ cu anul trecut: de la 57%. Cei mai mulţi susţinători ai aderării Ucrainei la UE se numără printre locuitorii regiunilor vestice (82%) şi centrale (62%) ale acestei ţări. Sondajul a fost realizat pe tot teritoriul Ucrainei, în perioada 18 februarie - 4 martie, pe un eşantion de 2.400 de locuitori, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.