Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele sirian Bashar Al-Assad a mers în Emiratele Arabe Unite, prima sa vizită într-o ţară arabă de la declanşarea războiului din Siria

Agerpres.ro
Bashar Al-Assad , Abu Dhabi Mohammed bin Zayed

Preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, a mers vineri în Emiratele Arabe Unite (EAU) în prima sa vizită într-o ţară arabă de la începutul conflictului, în 2011, care a devastat ţara sa, a anunţat agenţia oficială din EAU, Wam, transmite AFP.

Preşedintele sirian, proscris în lumea arabă timp de un deceniu, a fost primit de liderul de facto al EAU, prinţul moştenitor al emiratului Abu Dhabi Mohammed bin Zayed, pentru a discuta despre "relaţiile frăţeşti" dintre cele două ţări, potrivit agenţiei Wam.

Cei doi au discutat despre "cooperarea şi coordonarea dintre cele două ţări surori" pentru "a contribui la securitatea, stabilitatea şi pacea în lumea arabă şi în Orientul Mijlociu", a adăugat sursa.

Siria a fost exclusă din Liga Arabă la sfârşitul lui 2011, ţările arabe, printre care cele din Golf, protestând faţă de represiunea manifestaţiilor pro-democraţie de către puterea de la Damasc care a declanşat un război devastator.

În februarie 2012, EAU şi celelalte cinci ţări ale Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) au anunţat retragerea ambasadorilor din Siria, acuzând într-un comunicat comun "masacrul colectiv" comis de autorităţile siriene, potrivit Agerpres.ro.

Dar, la sfârşitul lui 2018, Abu Dhabi, care îşi asumă din ce în ce mai mult poziţii divergente pe scena diplomatică, şi-a redeschis ambasada la Damasc, în timp ce problema revenirii Siriei în Liga Arabă continuă să se divizeze.

Ministrul de Externe al EAU, şeicul Abdullah bin Zayed Al-Nahyan, s-a întâlnit cu preşedintele sirian la Damasc în noiembrie, în cursul primei vizite efectuate de un înalt responsabil al acestei monarhii din Golf de la începutul războiului din Siria.

Bashar al-Assad, care şi-a încheiat vizita vineri la sfârşitul zilei, s-a întâlnit şi cu Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului, celălalt mare emirat al ţării unde aterizase mai devreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.