Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele sirian Bashar Al-Assad afectat după ce a vizitat satele afectate de incendiile de săptămâna trecută: Aceasta este o catastrofă naţională

www.aljazeera.com
bashar al assad

Preşedintele sirian Bashar Al-Assad a vizitat marţi sate din nord-vestul ţării afectate de incendii săptămâna trecută, vorbind despre o "catastrofă naţională", relatează France Presse.

Zeci de incendii de pădure au izbucnit vineri în provinciile de coastă Tartous şi Lattakia (vest), precum şi în Homs (centru), distrugând peste 9.000 de hectare de teren agricol, plantaţii de măslini şi păduri, potrivit Biroului Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (Ocha).

Trei persoane au murit în Latakia, potrivit Ministerului Sănătăţii, în timp ce alte 25.000 au fost strămutate în cele trei provincii, potrivit Ocha.

Duminică, autorităţile au anunţat că au adus complet focul sub control, dar consecinţele sunt grave, în special pentru sectorul agricol.

Tocmai regiunea Lattakia a vizitat-o marţi Assad, potrivit unui videoclip transmis de conturile preşedinţiei de pe reţelele sociale şi difuzat la televiziunea publică.

"Aceasta este o catastrofă naţională (...) pe plan umanitar, economic şi de mediu", a declarat el reporterilor.

Assad a promis sprijin pentru locuitorii din zonele sinistrate care şi-au pierdut recolta.

Potrivit Ocha, incendiile au afectat până la 140.000 de persoane, distrugând şi avariind case şi terenuri agricole.

"Statul va oferi cea mai mare parte a sprijinului material, astfel încât aceste familii să poată rămâne pe aceste terenuri şi să le exploateze", a adăugat preşedintele.

"Vorbim despre o pierdere de resurse ce acoperă un an întreg. Există familii care şi-au pierdut toţi pomii fructiferi şi durează câţiva ani pentru ca ei să dea din nou roade, în special măslinii", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.