Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Siriei, Bashar al-Assad, dorește continuarea ofensivei în nord-vestul ţării

www.aljazeera.com
bashar al assad

Preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a angajat luni să continue ofensiva în nord-vestul ţării pentru a ''elibera'' ultimul mare bastion deţinut de jihadişti şi rebeli, la o zi după ce forţele sale au recucerit împrejurimile oraşului Alep, relatează AFP.

Declaraţiile sale rostite într-un discurs televizat survin în timp ce ONU îşi reiterează apelurile la încetarea focului în regiunea Idleb şi în teritoriile adiacente, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Vlad Voiculescu, candidat la Primăria Capitalei, despre ordonanța pe sănătate:La Ministerul Sănătăţii s-a inventat un săculeţ cu bani

"Lupta pentru eliberarea provinciilor Alep şi Idleb continuă, indiferent de discursurile goale care vin din nord", a spus preşedintele Assad, referindu-se la avertismentele repetate din partea Turciei vecine.

"Bătălia continuă pentru a elibera tot teritoriul sirian, pentru a elimina terorismul şi a instaura stabilitatea", a subliniat preşedintele.

Citește și: Marcel Vela a izbucnit, în timpul audierilor: Este un ordin! N-a fost nicio eroare, oameni buni!

Forţele guvernamentale au recucerit duminică centura unor localităţi din jurul oraşului Alep, respingându-i astfel pe rebeli şi jihadişti care au lansat rachete asupra celui de-al doilea oraş al Siriei.

"Suntem pe deplin conştienţi de faptul că această eliberare nu înseamnă sfârşitul războiului, nici prăbuşirea comploturilor, nici dispariţia terorismului sau predarea inamicilor", a subliniat preşedintele Assad.

Citește și: SONDAJ CURS - Pe cine consideră bucureștenii a fi cel mai pregătit pentru funcția de Primar General. Care sunt problemele care îi interesează pe locuitori

În ultimele zile, trupele regimului din Damasc au preluat controlul asupra unor secţiuni ale unei autostrăzi care leagă oraşul Alep de capitală.

Aceste recuceriri au loc în cadrul unei ofensive lansate în decembrie, cu sprijinul Moscovei, împotriva ultimului mare bastion jihadist şi rebel din Siria, regiunea Idleb şi zonele învecinate.

Citește și: USR a bătut palma cu PSD? Un lider PNL anunță blatul zilei: ‘Le-a crăpat obrazul’

Ofensiva regimului de la Damasc, susţinută de armata rusă, în ultimul bastion dominat de jihadişti şi de rebeli în nord-vestul Siriei a provocat strămutarea a aproximativ 900.000 de persoane din luna decembrie, potrivit unui nou bilanţ al ONU.

Provincia Idlib, precum şi sectoare adiacente din provinciile Alep, Hama şi Lattakia, reprezintă ultimul bastion dominat în parte de jihadiştii din gruparea Hayat Tahrir al-Sham (HTS, fosta ramură siriană a Al-Qaida) şi de grupurile insurgente siriene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.