Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Societăţii Române de Microbiologie, despre coronavirus: 'Sigur nu vorbim de sfârșitul lumii. E boală care poate să aibă o mortalitate de 4%'

www.europafm.ro
rafila

Președintele Societăţii Române de Microbiologie (SMR), Alexandru Rafila, a spus, luni, la Marius Tucă Show, că boala produsă de COVID 19 poate avea o mortalitate de maxim 4%. „Sigur nu vorbim de sfârșitul lumii”, spune acesta, referindu-se la faptul că mulți români au mers în magazine să facă provizii.

Rafila spune că adulții ar trebui să își continue activitatea, iar angajatorii să fie instruiți pentru dezvoltarea activității de lucru de la domiciliu, acolo unde se poate.

Citește și: Acuze dure! Farmaciile fac speculă cu măști! Prețurile au explodat, odată cu răspândirea coronavirusului

„Sigur nu vorbim de sfârșitul lumii. Discutăm de o boală care poate să aibă o mortalitate de maxim 4%. Cum e pregătită populația? Hai să discutăm despre adulți. Ei ar trebui să își continue activitatea profesională, angajatorii trebuie instruiți pentru dezvoltarea activității de lucru de la domiciliu, acolo unde se poate e de recomandat. Sau chiar să facă jumătate personal lucrează la domiciliu, jumătate la lucru și apoi fac o schimbare prin rotație. Ar trebui întreruptă activitatea doar dacă există număr mare de cazuri într-o unitate de producție, pentru că altfel de vom confrunta cu o criză economică fără precedent. Persoanele vârstnice, nu prea are nimeni grijă de ei, pentru că sunt plecați la muncă copiii lor. Ei ies într-o situație de risc, sunt predispuși la îmbolnăvire. În Canada se face un exercițiu cu persoanele vârstnice, văd ce nevoi au”, a spus șeful SMR la Marius Tucă Show.

Rafila a precizat că a susținut introducerea educației pentru sănătate în școli.

Citește și: Monica Anisie a transmis! Se iau măsuri de urgență pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu COVID-19

„Ea e o disciplină opțională și doar 5% din copiii din România fac această disciplină. Hai să îi învățăm pe copii regulile de igienă, lucruri care sunt utile în societate”, a precizat Alexandru Rafila.

Despre interzicerea manifestărilor cu peste 1.000 oameni, Alexandru Rafila a declarat că o chestiune de acest fel a fost decisă pentru prima dată în Franța.

Citește și: Atac la Guvern și Parlament! Liderul noii forțe politice pune o întrebare-cheie

„Aceasta a fost prima oară luată de Franța, au stabilit inițial un prag de 5.000 și apoi au redus la 1.000. Elveția are o situație asemănătoare. Sigur aglomerări mai mari de oameni înseamnă un risc. Ne găsim în faza 1 noi, cu până în 25 de cazuri, care sunt cazuri de import, nu în cadrul comunităților”, a mai spus șeful SMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.