Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele SRATI, Şerban Bubenek: Daniela Filipescu are 99% şanse să devină preşedinta Societăţii Mondiale de Anestezie

inquamFOTO/George Calin
serban bubenek

Preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI), medicul Şerban Bubenek, a afirmat, vineri, la o conferinţă de profil organizată la Sibiu, că medicul Daniela Filipescu de la Bucureşti are foarte mari şanse să devină preşedinta Societăţii Mondiale de Anestezie.

"Nu o să închei înainte de a vă invita la Congresul SRATI, al 50-lea congres al al Societăţii Române de Anestezie - Terapie Intensivă, (...). Pe 15 (mai n.r.) începe congresul la Sinaia şi până duminică, veţi beneficia de conferinţe susţinute de peste o sută de invitaţi străini, bineînţeles şi conferenţiari români şi multe workshopuri care vă vor interesa. Sper ca la Sinaia să vi-l prezentăm sau să v-o prezentăm pe viitorul preşedinte al Societăţii Mondiale de Anestezie şi nu vă ascund faptul că, (...) anul acesta, doamna profesor Daniela Filipescu are 99,9% şanse să devină preşedinta Societăţii Mondiale de Anestezie", a declarat Şerban Bubenek, în cadrul conferinţei "Monitorizarea pacientului critic".

Preşedintele SRATI le-a urat medicilor anestezişti din Sibiu, în special celor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, să se mute cât mai repede într-un spital judeţean nou. Deocamdată viitorul spital judeţean al Sibiului este un proiect al Consiliului Judeţean, care încă nu are finanţare.

"Astăzi, o manifestare mare are loc la Sibiu, în domeniul nostru. (...) Noi sperăm că medicina sibiană se va dezvolta aşa cum merită acest oraş, aşa cum merită cetăţenii de aici şi doctorii care lucrează la Sibiu. Sperăm că spitalul acela judeţean se va construi repede şi dumneavoastră veţi apuca să lucraţi într-un spital ca lumea, sigur că nimic nu e uşor pe lumea asta, mai ales, din păcate în România, unde lucrurile nu sunt uşoare, dar să fim optimişti, pentru că iată că se poate. Este suficient ca oameni cu bună credinţă, oameni pregătiţi, oameni cu dăruire, să se pună la un loc şi să iasă nişte lucruri remarcabile. Sper că această manifestare va fi una de care vă veţi aduce aminte", a spus medicul Şerban Bubenek.

Preşedintele SRATI a mai subliniat faptul că "între 15 şi 25 % din bugetul unui spital, într-o lume normală, merge la Anestezie şi Terapie Intensivă."

Peste 500 de medici de terapie intensivă din toată ţara participă începând de joi, la Sibiu, la Conferinţa "Monitorizarea pacientului critic", organizată de o echipă coordonată de Mihai Sava, medic în secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

O sesiune care cu siguranţă va capta atenţia specialiştilor prezenţi la conferinţă - "Inteligenţa artificială în Terapia Intensivă", moderată de medicul. Mihai Sava - este programată pentru ziua de sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.