Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a nominalizat vineri pe James Bridenstine la conducerea NASA, agenţia spaţială americană

nasa

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a nominalizat vineri pe James Bridenstine la conducerea NASA, agenţia spaţială americană, informează AFP. 

Numirea trebuie aprobată de Senatul SUA. Cei doi senatori din statul Florida, republicanul Marco Rubio şi democratul Bill Nelson, şi-au exprimat unele rezerve faţă de alegerea preşedintelui. "Şeful NASA trebuie să fie un profesionist al spaţiului, nu un politician", a afirmat Nelson într-un scurt comunicat către publicaţia Politico, preluată de France Presse. 

James Bridenstine, în vârstă de 42 de ani, absolvent al universităţilor Rice şi Cornell, este reprezentant al statului Oklahoma în Camera Reprezentanţilor din 2012, iar în această calitate, membru al comisiilor de apărare şi de ştiinţă ale camerei inferioare a Congresului SUA. Fost pilot de avion radar al marinei militare americane, având la activ şi misiuni de luptă în Irak şi Afganistan, el l-a susţinut pe Trump în campania electorală din 2016. Numirea sa nu a reprezentat o surpriză. 

În afară de explorarea spaţială, NASA are atribuţii în observarea Terrei şi în testarea noilor concepte aeronautice. Din 2011, de când nu mai lansează navete spaţiale, agenţia a fost nevoită să recurgă la rachetele Rusiei pentru a-şi trimite astronauţii pe Staţia Spaţială Internaţională. În prezent, NASA dezvoltă un vehicul greu pentru lansări, care teoretic ar trebui să poată duce oameni pe Marte în deceniul 2030. 

În Statele Unite au apărut deja şi concurenţi privaţi în domeniul spaţial, în special Jeff Bezos, patronul Amazon, şi Elon Musk, care deţine spaceX şi Tesla, menţionează AFP. Bugetul NASA prevăzut pentru 2018 este însă de peste 19 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.