Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele SUA, Donald Trump, denunţă politica Fed în privinţa dobânzii de referinţă

thenational.ae
FED federal reserve

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat, marţi, politicile Rezervei Federale în privinţa dobânzii de referinţă, cerând măsuri de stimulare a economiei, anunță MEDIAFAX.

"Penibila noastră Rezervă Federală, cu ritmul ei lent, condusă de Jay Powell, care a majorat prea rapid dobânzile şi le-a redus prea târziu, ar trebui să reducă dobânda de referinţă la nivelurile ţărilor care care suntem în competiţie. În prezent, acele ţări au un avantaj de două puncte procentuale şi un ajutor şi mai mare la nivel monetar. De asemenea, Fed ar trebui să ofere stimulente", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Citește și: Ciolacu: ‘PSD va vota joi’

"Rezerva Federală ar trebui să fie un lider, nu să reacţioneze cu întârziere, aşa cum a făcut", a precizat Donald Trump.

Rezerva Federală din SUA (Fed) a decis, săptămâna trecută, reducerea cu 0,5% a ratei dobânzii de politică monetară, în cadrul măsurilor de contracarare a efectelor negative pe care epidemia de coronavirus le are asupra macroeconomiei.

Comisia Federală a Pieţelor Deschise, un organism din cadrul Rezervelor Federale (Fed), a dispus în unanimitate, în cursul unei reuniuni speciale, diminuarea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5%, de la intervalul 1,5-1,75% la 1,0- 1,25%. "Epidemia de coronavirus generează riscuri asupra activităţilor economice. În contextul acestor riscuri şi pentru a susţine atingerea nivelului ocupaţional maxim şi a obiectivelor privind stabilitatea preţurilor, Comisia Federală a Pieţelor Deschise a decis astăzi reducerea dobânzii fondurilor federale cu 0,5%", a comunicat Fed. "Bazele economiei Statelor Unite rămân puternice", a subliniat Fed.

Citește și: Alertă în Capitală: Patru cazuri de coronavirus, în aceeași familie! .

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut în mai multe rânduri reducerea dobânzii de politică monetară, pentru stimularea activităţilor economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.