Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele tineretului ALDE demască cele două 'minciuni' ale celor de la PNL: 'Acesta e dictonul după care se ghidează'

Claudiu Daniel Catana

Claudiu Daniel Catana, președintele tineretului ALDE și co-președintele ALDE București, critică guvenrul PNL pentru faptul că nu testează destul de mult populația. El susține că românii au fost de încredere și au respectat măsurile impuse de autorități, iar acum a venit vremea Guvernului să-și facă datoria.

Citește și: Cătălin Borcoman va reprezenta România în noul Parchet European - Cine este procurorul care va lucra sub coordonarea Codruței Kovesi la noua instituție

„Restricții pentru români, nicio obligație pentru Guvern! Acesta e dictonul după care se ghidează PNL!

Marile minciuni ale celor din PNL:

1) dl. Tătaru ne-a amenințat în luna mai că începe testarea națională în luna iunie ca să știm, pe regiuni de dezvoltare, cum stăm cu imunizare, cu infectarea.

2) dl. Tătaru ne spune că în România capacitatea de testare pentru coronavirus este de maximum 27.000 - 28.000.

Să le luăm pe rând!

1) Suntem aproape de luna august, iar marea testare în masă a românilor, pentru a ști cum stăm în privința infectărilor, în funcție de regiune, de localitate, NU a demarat! Mai mult, la Galați aflăm că în Spitalul Județean nu mai sunt kituri de testare COVID! În condițiile în care nu testăm nimic, nu știm nici nimic în privința evoluției virusului. Doar stăm și ne uităm cum, cu fiecare zi, încă 1.000 de români s-au infectat.

2) Pe 23 iulie – 20.085 teste (dintre care 8.107 au fost făcute la cerere de către români), pe 24 iulie - 22.532 (dintre care 9.693 la cerere de către români), 25 iulie - 22.511 (dintre care 9.328 la cerere), 26 iulie - 15.098 (dintre care 6.419 la cerere), 27 iulie - 7.574 (dintre care 2.697 la cerere). Așadar, în plină situație îngrijorătoare, statul nu a reușit să depășească 20.000 de teste făcute în baza definiției de caz și a protocolului medical! Pe scurt, declarativ avem capacitatea de testare, cum spune dl. Tătaru, dar nu există „un cap” care să coordoneze o asemenea acțiune! Avem un număr mare de teste în aceste zile pentru că românii dau bani din propriul buzunar ca să se testeze!

În loc ca Guvernul Orban să îi certe pe români, ar trebui să își respecte promisiunile care le-a tot făcut acestora, și anume să testeze masiv, ca să știm exact situația reală! Românii au fost parteneri de încredere pentru acest Guvern de incompetenți, au stat în casă, s-au protejat. E vremea ca și Guvernul să facă ceva pentru români, și anume să se țină de cuvânt și să testeze! Fluctuațiile din statisticile voastre zilnice nu fac decât să închidă românilor granițele în Europa și în restul lumii”, a precizat pe Facebook Claudiu Daniel Catana, presedintele tineretului ALDE și co-președintele ALDE București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.