Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Transnistriei speră ca OSCE să readucă Chișinăul la masa negocierilor

stiri.md
Vadim Krasnoselski

Liderul republicii moldovenești transnistrene nerecunoscute, Vadim Krasnoselski, a declarat agenției RIA -Novosti că își pune speranțele în OSCE, care va depune eforturi pentru revenirea Chișinăului la masa negocierilor și îl va obliga să respecte angajamentele asumate.

"În ciuda problemelor existente de factură externă, sper totuși că OSCE va depune eforturi mai active pentru a readuce partea moldovenească la masa negocierilor și a o va obliga să îndeplinească toate angajamentele asumate anterior față de Transnistria în cadrul procesului de negocieri", a spus Krasnoselski.

Liderul Transnistriei a remarcat, de asemenea, că "în circumstanțele actuale acesta este nu obiectiv diplomatic de o dificulate ridicată, dar întru totul realizabilă dacă există dorință reală, profesionalism și voință politică".

"Partea transnistreană nu s-a pronunțat niciodată împotriva tuturor principiilor și mecanismelor de negociere convenite, inclusiv participărea OSCE. Noi le privim cu toată responsabilitatea și prin aceasta ne deosebim de Chișinău, care cere în mod regulat schimbarea formatului și a componenței procesului de internațional negocieri, insistă asupra așa-numitei transformări a operațiunii de menținere a păcii."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.