Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că cinematografele şi teatrele vor fi închise temporar în Turcia după ora 22.00

Twitter
erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat închiderea tuturor activităţilor, inclusiv a restaurantelor, cinematografelor, teatrelor şi sălilor de concert după ora 22.00, în contextul în care ţara se confruntă cu o creştere a cazurilor de Covid-19, potrivit Variety, anunță news.ro.

În Turcia au fost înregistrate 2.343 de noi cazuri marţi, potrivit Ministerului Sănătăţii. Cifrele indică faptul că numărul total este acum de 382.118 infecţii cu coronavirus şi peste 10.000 de decese.

Istanbul, care este principalul hub al ţării pentru industria de film şi televiziune, este printre cele mai afectate zone, potrivit ziarului turc Daily Sabah, care l-a citat, săptămâna trecută, pe ministrul Sănătăţii Fahrettin Koca anunţând că 40% dintre pacienţii infectaţi din ţară sunt la Istanbul.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan la adresa CCR-ului, pe tema impozitării pensiilor speciale: Să sperăm că nu vor anula și acest demers al PNL

Cu toate acestea, producţiile de film şi televiziune continuă, potrivit unor surse. Netflix a anunţat luna trecută că va continua producţia a încă 10 filme şi proiecte de televiziune în Turcia.

Pentru producătorii turci, închiderea teatrelor după ora 22.00 nu constituie o lovitură majoră. "Nimeni nu a mers la cinema în ultimele luni iar box office-ul a fost un dezastru", a spus Ahmet Boyacioglu, producător, director şi promoter de festival.

Turcia se reface după cutremurul de 7 grade pe scara Richter cu epicentrul lângă insula grecească Samos în urma căruia au murit 102 persoane şi alte 1.000 au fost rănite. Oraşul Izmir a fost cel mai afectat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.