Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Turciei critică dur Rusia: Să răspundă pentru acțiunile sale

recep-tayyip-erdogan

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat, luni, ca, inainte sa califice uciderea in masa a armenilor de catre turci, in 1915, drept "genocid", Rusia ar trebui sa raspunda pentru actiunile sale din Ucraina si Crimeea.

"Nu este pentru prima oara cand Rusia foloseste cuvantul 'genocid' in aceasta chestiune. Personal, sunt trist ca Putin a facut acest pas. Este evident ce se intampla in Ucraina si in Crimeea. Ar trebui sa explice intai aceste lucruri si abia apoi sa utilizeze termenul 'genocid'" - a afirmat Erdoğan, intr-o conferinta de presa sustinuta la Ankara.

Vineri, Ministerul de Externe al Turciei, de asemenea, a remis un comunicat in care condamna declaratia președintelui rus privind genocidul armean.

"Respingem și condamnam termenul 'genocid', care, in ciuda tuturor avertismentelor și apelurilor noastre, a fost folosit de președintele rus, Vladimir Putin, in legatura cu evenimentele din 1915" - se arata in declaratia MAE al Turciei.

"Avand in vedere crimele masive si deportatile pe care Rusia le-a facut in ultimul secol in Caucaz, in Asia Centrala și in Europa de Est, noi credem ca aceasta (Rusia, n.r) stie mult mai bine ce inseamna genocid si care este formularea corecta din punct de vedere legal" - se mai arata in documentul Ministerului turc de Externe.

În timpul ceremoniilor de saptamana trecuta, de la Erevan, Vladimir Putin a afirmat ca "nimic nu poate justifica masacrele in masa", folosind o data si cuvantul "genocid".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.