Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Turkmenistanului, sărbătorit odată cu ţara de Ziua Independenţei

operationworld.com
Turkmenistan

Turkmenistanul a celebrat cu mare pompă joi cea de a 25-a aniversare a independenţei acestei foste republici sovietice, marcată şi prin numeroase manifestaţii în onoarea preşedintelui Gurbangulî Berdimuhamedov, comentează AFP. O paradă prelungită de trei ore a traversat capitala ţării, Ashabad, trecând prin faţa şefului statului, care i-a succedat în 2006 lui Saparmurat Niazov, pentru a prezida această ţară enclavizată din Asia Centrală, bogată în gaze naturale şi populată de cinci milioane de locuitori.

Deşi practicile exaltate din timpul cultului personalităţii lui Saparmurat Niazov nu au mai existat, cultul în onoarea succesorului său a fost totuşi vizibil clar în unele dintre manifestaţiile de joi, potrivit AFP. Astfel, după ce a salutat mulţimea dintr-un Mercedes decapotabil, preşedintele turkmen a urmărit parada de pe o estradă ornată cu un citat din textele sale: 'Contez pe poporul meu unit !'.

Apoi, i-a fost oferit în dar un armăsar dintr-o specie locală, reputată pentru iuţeala cailor săi. În fine, dansatorii unui ansamblu folcloric tradiţional au intonat un cântec ale cărui cuvinte fuseseră compuse de şeful statului: 'Înainte, doar înainte, pământul meu natal, Turkmenistan !', anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.