Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Ucrainei avertizează: Acestea sunt statele pe care le va ataca Putin

putin-poroshenko

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a cărui ţară se confruntă cu un conflict în estul separatist prorus, a declarat, într-un interviu acordat la sfârşitul săptămânii trecute publicaţiei austriece Kurier, că şi alte state ar putea face obiectul unei agresiuni din partea Federaţiei Ruse, relatează luni agenţia de presă Unian. 

'Putin va avansa atât de mult, cât îi vom permite noi - atât Ucraina, cât şi lumea întreagă. Este posibil să fie atacată Finlanda? Da, e posibil. Ar putea ataca el ţările baltice? Da. Statele de la Marea Neagră? Da. Ne luptăm în Donbas nu numai pentru independenţa ţării noastre, dar şi pentru democraţie, libertate şi securitate în Europa', a afirmat Petro Poroşenko, potrivit Agerpres.

Acţiunile militare din Donbas, a estimat preşedintele ucrainean, ar putea fi doar începutul ocupaţiei ruse şi există o serie de direcţii în care Rusia ar putea lansa o ofensivă. 

Federaţia Rusă este capabilă să ocupe ţările baltice - Letonia, Lituania şi Estonia - şi să ajungă în capitala Ucrainei în decurs de două zile, avertizase generalul ceh Petr Pavel, preşedinte al Comitetului Millitar al NATO, înainte de preluarea acestei funcţii - cea mai înaltă funcţie militară din Alianţa Atlantică -, la 1 iunie 2015. 

Pe fondul ameninţării ruse, ministrul american al apărării, Ashton Carter, a anunţat la 23 iunie decizia Statelor Unite de a plasa preventiv tancuri şi armament greu în Europa de Est şi Centrală pentru asigurarea aliaţilor din regiune de sprijinul lor. 

Astfel, Finlanda a anunţat recent măsuri de întărire a securităţii în jurul insulelor Aland - provincie autonomă - ca urmare a înrăutăţirii situaţiei geopolitice din regiunea Mării Baltice. Forţele armatei finlandeze se pregătesc pentru cazul apariţiei aici a 'omuleţilor verzi' - aşa cum au fost denumiţi militarii ruşi care au apărut în Crimeea înainte de anexarea peninsulei de către Rusia, din cauză că purtau uniforme (de camuflaj) fără însemne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.