Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Ucrainei mulţumeşte statelor G7 pentru sprijinul exprimat în favoarea Kievului

vestidinrusia.ro
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit duminică G7, după ce liderii statelor industrializate cele mai dezvoltate, reuniţi la Carbis Bay, Cornwell, şi-au exprimat sprijinul faţă de Kiev şi au cerut Rusiei să îşi retragă trupele şi armamentul din apropierea graniţei cu Ucraina, informează Reuters preluat de agerpres.

Liderii SUA, Marii Britanii, Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei şi Japoniei şi-au reafirmat sprijinul faţă de Ucraina şi au solicitat Moscovei să pună capăt comportamentului său destabilizator într-un comunicat emis la încheierea summitului G7 desfăşurat timp de trei zile în Marea Britanie.

"Felicit sprijinul ferm al statelor #G7 din comunicatul Summit-ului", a scris pe Twitter preşedintele Zelenski.

"Recunoscător liderilor pentru sprijinul continuu pentru independenţa & suveranitatea Ucrainei & apelul către agresor de a retrage trupele de la graniţele Ucrainei & Crimeea. #Crimeea este Ucraina!".

Kievul speră ca presiunile din partea aliaţilor occidentali să determine Moscova să retragă zeci de mii de trupe desfăşurate în aprilie în apropierea frontierei de est a Ucrainei şi în Crimeea, peninsulă pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Occidentul şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la înrăutăţirea situaţiei din regiunea Donbas, aflată în estul Ucrainei, unde trupele ucrainene au luptat împotriva forţelor separatiste susţinute de Rusia, într-un conflict despre care Kievul afirmă că s-a soldat cu moarte a 14.000 de persoane din 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.