Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost numit Omul Anului de 'Financial Times'

nbcnews.com
zelenski biserica

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost numit Omul Anului de publicația britanică de afaceri "Financial Times" (FT), anunță Tass, potrivit Rador.

Un amplu material despre liderul ucrainean, inclusiv fragmente dintr-un interviu cu acesta, a fost publicat, luni, pe site-ul publicației. După cum se spune în articol, înainte de începerea operațiunii militare speciale a Rusiei, mulţi ucraineni "îl anulau pe Zelenski, considerându-l similar cu un bufon - un amator, incapabil să facă față responsabilităţii unei poziții înalte". "Cu toate acestea, politicianul în vârstă de 44 de ani și-a câștigat locul în istorie, demonstrând, în mod remarcabil, calități de conducere și rezistență", consideră jurnaliștii publicației, justificându-și alegerea prin faptul că Zelenski, în opinia lor, a devenit "un simbol al confruntării globale între democrațiile liberale și autoritarism".

Financial Time îl compară pe Zelenski cu Winston Churchill (1874-1965), care a condus Guvernul britanic în anii de război 1940-1945 și între 1951 şi 1955. În același timp, autorii materialului notează că după încheierea conflictului, Zelenski, la fel ca Churchill, ar putea să se confrunte cu o înfrângere în alegeri. FT scrie că în Ucraina există deja discuții dacă un lider de război ar putea fi un candidat potrivit pentru a conduce țara într-o perioadă pașnică.

Potrivit fostului purtător de cuvânt al preşedintelui ucrainei, Iuliia Mendel, lui Zelenski îi lipsește disciplina și experiența pentru a conduce cu succes țara în timp de pace. Publicația mai notează că rezultatele președinției lui Zelenski înainte de începerea operaţiunii speciale militare au fost "în cel mai bun caz ambigue", iar după încheierea conflictului va trebui "să răspundă la întrebări dificile" despre motivul pentru care țara nu a fost pregătită în mod adecvat pentru confruntare.

Volodimir Zelenski însuși a declarat publicației cu această ocazie că liderii occidentali nu au făcut schimb de informații cu Kievul despre planurile trupelor ruse înainte de începerea operaţiunii. "Nimeni nu ne-a arătat materiale concrete, care să arate că loviturile vor fi aplicate dintr-o direcție sau alta" - a spus liderul ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.