Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski cere Parlamentului să modifice legea privind reînfiinţarea comisiei de verificare a judecătorilor

Rador
Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut joi parlamentului să amendeze o lege aprobată recent care ar reînfiinţa o comisie specială pentru numirea judecătorilor, o condiţie-cheie a partenerilor Ucrainei pentru a continua să ajute Kievul, relatează Reuters.

Zelenski a solicitat înlăturarea anumitor contradicţii şi inexactităţi care au fost incluse în proiectul de lege de parlamentari în timpul lecturii finale din iunie, scrie Agerpres.ro.

Comisia în cauză îi verifică pe cei care ar urma să devină judecători pentru a se asigura că sunt cetăţeni respectabili şi sunt calificaţi pentru această profesie, dar activitatea ei a fost suspendată de un verdict al Curţii Constituţionale în 2019.

Ucraina s-a angajat să efectueze o reformă a justiţiei pentru a combate corupţia endemică şi a crea un mediu mai transparent şi mai previzibil pentru investitori.

Legea trebuie semnată de preşedinte pentru a intra în vigoare.

"Deşi susţin nevoia de a relua activitatea Înaltei comisii pentru calificarea judecătorilor din Ucraina, nu pot să fiu de acord cu abordarea propusă de lege pentru a trata unele chestiuni", a precizat Zelenski într-un comunicat.

El a cerut în special ca judecătorii să reprezinte o majoritate în comisie şi să se clarifice mijloacele de a asigura independenţa comisiei.

Parlamentul poate fie să accepte sugestiile lui Zelenski, fie are nevoie de 300 de voturi pentru a trece peste aceste obiecţii şi a păstra legea aşa cum este.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.