Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski de ziua Moldovei: Forțele militare ruse în regiunea transnitreană sunt o sursă de insecuritate

vestidinrusia.ro
Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a venit cu un mesaj, după participarea la Inaugurarea sărbătorii Ziua Independenței R. Moldova. Oficialul a subliniat faptul că atât R. Moldova cât și Ucraina marchează 30 ani de independență în condiții deloc ușoare din punct de vedere a securității, care încearcă rezistența celor două state. În acest sens, președintele ucrainean le-a dorit cetățenilor moldoveni să aibă rezistență și putere, transmite deschide.md

Zelenski a declarat, în cadrul conferinței comune cu Maia Sandu, Klaus Iohannis și Andrzej Duda, că în cadrul discuției dintre cei patru președinței, au fost abordate aspecte ce țin de securitate și interacțiune pentru asigurarea acesteia în regiune.

În acest sens, Zleneski a menționat că apreciază participarea președințelor R. Moldova, Poloniei și premierului român la summit-ul „Platforma Crimeea”.

„Astăzi ne-am întrunit în compania unor parteneri care ne-a permis să discutăm despre aspecte ce țin de securitate și interacțiune pentru asigurarea acesteia. Apeciem participarea președințelor R. Moldova, Poloniei, premierului român la „Platforma Crimeea” din 23 august care a dat start unui obiectiv măreț de a elibera Crimeea. „Platfma Crimeea” poate deveni o platformă pentru găsirea soluțiilor de eliberare a teritoriului precum și soluționarea conflictelor regionale. Ne poate ajuta să obținem rezultatul dorit precum integrare europeană și euro-altlantică”, a accentuat Zleneski.

Președintele ucrainean s-a referit și la proiectul „Trio Asociat” care vizează apropierea Ucrainei, R. Moldovei și Georgiei de UE. „Ne așteptăm la sprijin din partea Poloniei României și altor state membre UE. Următorul pas ar trebui să devină recunoașterea perspectivei europene a țărilor membre „Trio Asociat”, a accentuat președintele.

Totodată, Zelenski a mulțumit președintelui Poloniei pentru susținerea declarației bilaterale și a menționat că așteaptă semnarea unei declarații similare cu România.

Președintele Ucrainei a mai declarat că dezvoltarea nu poate fi asigurată fără securitate și stabilitate, iar o problemă de securitate rămâne a fi amenințarea militară în jurul Ucrainei, în special președintele a remarcat Belarusul, care este folosită ca o platofrmă a acțiunilor agresive.

„Altă sursă de insecuritate sunt forțele miliatre ruse în regiunea transnitreană, Abhazia și Osetia de Sud. Având în vedere militarizarea peninsulei Crimeea aceasta reprezintă și o amenințare pentru navigație și comerț și trebuie să acționăm împreună pentru soluționarea acestei probleme. Să consolidăm eforturile noastre ca vecini, ca parteneri, care privesc viitorul comun ca prieteni și popoare înfrățite”, a rconchis președintele Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.