Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele UEFA nu încurajează invazia de jucători pe final de carieră în Arabia Saudită

Ronaldo

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, a declarat că Arabia Saudită face o greșeală când aduce fotbaliști europeni aflați la final de carieră, potrivit Mediafax.

Portughezul Cristiano Ronaldo, de cinci ori câștigător al premiului Ballon d'Or, a devenit una dintre cele mai mari vedete care își practică meseria în Orientul Mijlociu atunci când s-a alăturat anul trecut clubului de fotbal Al Nassr.

Fostul coechipier al lui Ronaldo de la Real Madrid, Karim Benzema, s-a alăturat recent și va juca pentru Al-Ittihad. Oferte similare au fost făcute și pentru câștigătorii Cupei Mondiale, argentinianul Lionel Messi și francezul N'Golo Kanté, precum și pentru mijlocașul croat Luka Modrić.

Naționalizarea a patru cluburi de top din Arabia Saudită - Al Ittihad, Al Ahli, Al Nassr și Al Hilal -, 75% din proprietate fiind transferată către Fondul de investiții publice (PIF), sugerează că se așteaptă ca mai mulți jucători să facă trecerea.

Čeferin a spus că ar trebui să investească în academii în loc de jucători aflați la finalul carierei.

Experiența chineză

"Nu, nu, nu, nu", a spus Čeferin pentru postul de televiziune olandez NOS atunci când a fost întrebat dacă îi este teamă de un exod al jucătorilor.

"Cred că este în principal o greșeală pentru fotbalul din Arabia Saudită. De ce este asta o problemă pentru ei? Pentru că ar trebui să investească în academii, ar trebui să aducă antrenori și ar trebui să-și dezvolte proprii jucători.

"Sistemul de cumpărare a jucătorilor care aproape că și-au încheiat cariera nu este sistemul care dezvoltă fotbalul. A fost o greșeală similară în China, când toți au adus jucători care sunt la finalul carierei".

Didier Drogba, Nicolas Anelka și Frédéric Kanouté, Carlos Tevez și Oscar au fost câțiva dintre jucătorii vedetă care au plecat în China atunci când liga din această țară a adoptat o abordare similară.

Cu toate acestea, nu a ajutat la dezvoltarea sportului în națiunea asiatică.

"Spuneți-mi un singur jucător care are o vârstă de top, de top și care își începe cariera și a plecat să joace în Arabia Saudită?". a continuat Čeferin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.