Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Ungariei: Contribuim la întărirea maghiarimii pentru ca ei să poată rămâne și să se dezvolte pe teritoriul României/ VIDEO

Iohannis katalin novak

Președintele Ungariei, Katalin Novák, a declarat după întâlnirea cu șeful statului român, Klaus Iohannis, că o temă de discuție dintre cei doi a fost legată de reducerea tensiunilor dintre maghiari și români.

„Am vorbit despre situația minorităților - despre minoritatea română din Ungaria și minoritatea maghiară din România. Amândoi suntem convinși de faptul că este de interes comun și reducerea tensiunilor este, de asemenea, în interesul comun și amândoi suntem hotărâți să reducem aceste tensiuni, să contribuim la reducerea lor și să contribuim la întărirea maghiarimii și să garantăm toate drepturile maghiarimii pentru ca ei să poată rămâne și să se poată dezvolta pe teritoriul României”, a declarat președintele Ungariei.

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat, o vizită oficială în Ungaria, la invitația Președintelui Katalin Novák, informează Administrația prezidențială.

Vizita are loc în contextul unei dinamici crescute a contactelor la nivel înalt, după vizita oficială efectuată de Președintele Katalin Novák la București, în septembrie 2022, și participarea la cel de-al 8-lea Summit al Inițiativei celor Trei Mări, găzduit de Președintele Românei în septembrie 2023. Este prima vizită la nivel de șef de stat la Budapesta în ultimii 14 ani și reprezintă o ocazie pentru a discuta, la acest nivel, despre stadiul relației de Parteneriat Strategic și despre perspectivele de dezvoltare a acestuia, precum și despre modalitățile concrete de aprofundare a dialogului bilateral.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.