Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Ungariei îl îndeamnă pe Zelenski să negocieze cu Putin: Războiul din Ucraina nu are o soluție militară

Katalin Novak

Ungaria se pronunţă în favoarea încetării imediate a focului în Ucraina pentru că este convinsă că acest conflict nu poate fi rezolvat pe cale militară.

Această declaraţie a fost făcută de președintele Ungariei, Katalin Novák, într-un interviu acordat publicației online "Index" povestind despre întâlnirea sa cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, care a avut loc pe 23 august la Kiev. Comentând remarca jurnalistului conform căreia Ucraina speră să recupereze teritoriile pierdute prin acțiuni militare și de aceea Zelenski "este mai puțin înclinat spre pace decât ungurii", Novák a declarat: "Președintele ucrainean reprezintă interesele ucrainene, iar cel ungar - pe cele ungare. Aşa şi trebuie să fie".

Totodată, preşedintele Ungariei a confirmat că "nu vede o soluție militară care să ducă la o pace durabilă (în Ucraina) pe termen lung". "De aceea, este necesară aşezarea la masa negocierilor. Mi-am exprimat această opinie puternică preşedintelui (Zelenski) atât în ​​mod public, cât şi în privat" - a spus Katalin Novák. Ea a adăugat că Ungaria se va alătura eforturilor internaționale pentru a găsi modalități de rezolvare a conflictului ucrainean. Potrivit publicaţiei Index, convorbirile dintre Novák şi Zelenski au avut loc în buncărul subteran al președintelui Ucrainei "la etajul minus doi". În timpul vizitei sale la Kiev, președintele Ungariei, împreună cu lideri ai altor țări, au participat la forumul "Platforma Crimeeană".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.