Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele USR Constanţa: 'Până la sfârşitul lunii februarie vor fi stabiliţi candidaţii USR-PLUS la primării şi Consiliul Judeţean'

usr

Preşedintele Organizaţiei judeţene USR Constanţa, Remus Negoi, a declarat, joi, că până la sfârşitul lunii februarie vor fi stabiliţi candidaţii USR-PLUS la primării şi Consiliul Judeţean, în prezent partidul său încercând să îşi desemneze candidaţi în cât mai multe localităţi, potrivit Agerpres.

Filiala judeţeană a USR şi-a stabilit, până în prezent, candidaţii pentru municipii, oraşe şi mai multe comune din judeţ, dar s-ar putea "să nu fie acoperite sută la sută toate UAT-urile" de către reprezentanţi ai formaţiunii politice, a spus Negoi, într-o conferinţă de presă.

Candidatul USR pentru Primăria Constanţa este deputatul Stelian Ion, iar pentru Consiliul Judeţean, Remus Negoi, situaţie care s-ar putea schimba, în funcţie de numărul tururilor de scrutin la alegerile locale şi de eventualitatea creării unei alianţe de dreapta, cu un candidat unic.

"Este un subiect complex, legat foarte mult de modalitatea în care vor decurge alegerile, într-un tur sau în două tururi, în funcţie de asta se vor purta discuţii şi cu alte partide, cel mai probabil cu PNL, dar acum este prematur să discutăm despre asta. Acum suntem concentraţi pe alegerea candidaţilor noştri, miza Consiliului Judeţean este una foarte mare şi o avem în vedere. Ne concentrăm tot efortul pe municipiile, oraşele unde am avut rezultate foarte bune la alegerile europarlamentare şi credem că acolo vom avea cele mai mari şanse", a declarat deputatul Stelian Ion.

Citește și: Alina Gorghiu, strigăt de revoltă: În ce țară trăim! PSD a făcut un joc meschin!

Potrivit parlamentarului, în circa două săptămâni se va stabili dacă alegerile locale vor avea loc într-unul sau în două tururi de scrutin, USR militând pentru cea de-a doua variantă, atât la primării, cât şi la consiliile judeţene.

"Modul în care vor avea loc alegerile se va decide în circa două săptămâni, pentru că nu mai este timp. Săptămâna următoare guvernul îşi va angaja răspunderea, iar săptămâna cealaltă se va vedea rezultatul moţiunii de cenzură anunţată deja de PSD", a spus deputatul.

Referitor la candidatura sa pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa, Stelian Ion a declarat că aceasta va rămâne valabilă şi în eventualitatea creării unei alianţe electorale, dacă în sondajele care se vor realiza va obţine un rezultat favorabil.

"Sunt dispus să iau orice decizii în ideea de a maximiza şansele forţelor antiPSD de a obţine o majoritate în consiliul local şi de a obţine Primăria Constanţa. (...) Au fost nişte discuţii la nivel de principiu, ca în cazul în care vom avea alegeri într-un singur tur, să găsim soluţia aceea care va conduce la înlăturarea primarului actual şi la construirea unei noi majorităţi, antiPSD. (...) Soluţia cea mai simplă va fi alegerea primarilor în două tururi, asta ne va scuti de tot felul de bătăi de cap şi va asigura posibilitatea de a avea o altă conducere la Primăria Constanţa", a mai spus deputatul USR de Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.