Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele USR, Dan Barna: 'Liviu Dragnea încearcă să ne propună varianta unei Românii afară din Europa'

barna-dan-usr

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, marţi, referitor la afirmaţiile prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans, că există din partea partenerilor externi "o constanţă a mesajului de apărare a justiţiei" şi o cerinţă "fundamentală" pentru România de a respecta recomandările Comisiei de la Veneţia şi ale MCV, potrivit agerpres.ro.

"Este foarte clar că cei doi ani şi jumătate de minciună asupra adevăratelor intenţii ale lui Liviu Dragnea şi ale lui Călin Popescu Tăriceanu, ale PSD şi ALDE, nu mai sunt crezute de nimeni. Este foarte clar că această presiune creşte din ce în ce mai mult şi vedem o constanţă firească a partenerilor externi, nu doar Comisia Europeană, prin vocea prim-vicepreşedintelui Timmermans, ci şi la nivelul Parteneriatului Transatlantic, avem o constanţă a mesajului de apărare a justiţiei şi este o cerinţă pentru România, fundamentală, de a respecta recomandările Comisiei de la Veneţia şi de a respecta cerinţele din MCV. Nu mai putem continua această logică, deşi, am văzut zilele trecute, Liviu Dragnea încearcă să ne propună varianta unei Românii afară din Europa, acest lucru nu se va întâmpla. România nu va ieşi din Europa, cetăţenii români, USR, nu vom accepta niciun scenariu propus de Liviu Dragnea sau de altă persoană iresponsabilă, din punctul nostru de vedere, prin care România are şi o opţiune în afara Europei. Dezvoltarea, speranţa şi viitorul României sunt în UE şi aceasta este un mesaj explicit şi foarte clar", a afirmat Barna, la Parlament.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat luni că nu a remarcat progrese de la publicarea raportului MCV privind România şi că îşi doreşte ca experţii Comisiei Europene şi reprezentanţii Guvernului să discute despre punctele care trebuie soluţionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.