Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele USR, după anunţul lui Iohannis: 'Confirmă ceea ce USR spune de un an de zile' (VIDEO)

Inquam Photos / George Călin
usr cotroceni iohannis barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, că demersul preşedintelui Klaus Iohannis de a sesiza Curtea Constituţională şi Comisia de la Veneţia pe legile Justiţiei confirmă că aceste acte normative sunt ''toxice'', menţionând că speră ca, astfel, să fie blocată destructurarea Justiţiei şi confiscarea ei de către PSD. 

"Domnul preşedinte ne-a anunţat astăzi că va sesiza Curtea Constituţională şi Comisia de a Veneţia şi sunt două veşti foarte foarte valoroase pentru democraţia din România. Preşedintele Iohannis este cea mai reprezentativă persoană politică din statul român, el a fost ales direct cu aproape 7 milioane de voturi, ceea ce îi dă o legitimitate foarte mare, iar, prin aceste decizii, preşedintele Iohannis confirmă ceea ce USR spune de un an de zile că aceste legi sunt toxice şi, de fapt, atacă statul de drept fără niciun fel de echivoc", a afirmat Dan Barna, la Parlament, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Augustin Zegrean, fost şef CCR, după anunţul lui Iohannis: 'Sesizarea Comisiei de la Veneţia trebuia făcută de mult'

El a spus că PSD nu a făcut altceva de un an şi jumătate decât să atace "organizat şi structurat" Justiţia. 

"Începând cu Ordonanţa 13, în Parlament prin modalităţile creative - muzică în Comisia Iordache, protest în faţa plenului pentru blocarea dezbaterilor... toate aceste elemente au ajuns pe masa preşedintelui, care nu face altceva decât să confirme ceea ce o ţară întreagă vede - că, după câştigarea alegerilor cu nişte cartonaşe colorate mincinoase, PSD nu a făcut timp de un an şi jumătate altceva decât să atace organizat şi structurat Justiţia română şi să încerce să şi-o subordoneze pe toate căile", a adăugat Barna. 

În opinia acestuia, faptul că preşedintele trimite aceste legi înapoi la CCR pentru analiză este un lucru bun. 

"De asemenea, faptul că, în sfârşit, în mod direct - pentru că a existat şi iniţiativa liberalilor la nivel european - România întreabă Comisia de la Veneţia, o instituţie recunoscută în plan mondial pentru competenţa în ceea ce priveşte legislaţia şi protecţia statului de drept, este un lucru foarte bun, care ne dă încredere şi confirmă faptul că, dacă societatea se activează, dacă opoziţia îşi păstrează implicarea activă în protecţia Justiţiei, mai există o şansă pentru România şi mai există o şansă ca Justiţia din România să nu devină un breloc la cheremul domnului Dragnea şi al altor condamnaţi penal - domnul Vâlcov, care conduc vremelnic statul român", a apreciat Barna.

Vezi şi: Tudorel Toader, replică DURĂ pentru Klaus Iohannis: 'M-a surprins. Indirect critică decizia CCR'

Potrivit acestuia, prin demersul preşedintelui se va reuşi întârzierea şi blocarea destructurării Justiţiei. 

"Sunt optimist că şi prin acest demers vom reuşi să întârziem foarte mult şi, în cele din urmă, să blocăm destructurarea Justiţiei şi practic confiscarea ei, pentru că despre aceasta vorbim: despre transformarea şi a Justiţiei într-un instrument de casă al PSD, cum s-a întâmplat cu Curtea de Conturi, Consiliul Concurenţei şi cum se încearcă şi cu Banca Naţională. Este deci practic încercarea domnului Dragnea să confişte toate instituţiile statului, este un atac concertat pe Justiţie şi sper ca acest demers să contribuie la blocarea acestei activităţi", a mai menţionat Barna. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că a decis să trimită la Curtea Constituţională pachetul legilor Justiţiei, dar şi la Comisia de la Veneţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.