Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele USR, după conferinţa lui Kovesi: 'A reuşit să convingă cetăţenii de bună credinţă că infractorii încearcă să confişte statul'

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Barna asociere opozitie

Dan Barna, preşedintele USR, reacţionează la conferinţa de presă susţinută miercuri seara de Laura Codruţa Kovesi. Liderul USR este de părere că şefa DNA a fost foarte convingătoare şi se declară încrezător că preşedintele Iohannis va refuza o eventuală propunere de revocare.

Vezi şi: Mişcarea de PR a şefei DNA, şah la Tudorel Toader (OPINIE)

"(Conferinţa) era un eveniment necesar. Doamna Kovesi a confirmat ceea ce orice om de buna credinta stie: in Romania se intampla e peste un an o secventa de gen Caracatita sau Narcos, in care inculpatii incearca sa decrebilizeze justitia, tocmai pentru a ne convinge ca este firesc sa fim condusi de infractori. Doamna Kovesi a resuit sa convinga cetatenii de buna credinta ca infractorii incearca sa confiste statul", a declarat Barna.

"In ceea ce privesre revocarea, evident ca nu exista niciun temei serios. In conditiile in care avem un consilier al premierului condamant la 8 ani de inchisoare si tinut in vitrina, nu avem ce discuta. USR sustine in contiuare activitatea DNA si pe doamna Kovesi la conducerea institutiei.

Eu am toata convingerea si increderea ca pozitia domnului Iohannis va fi una de sustinere a statului de drept, pentru ca discutam despre un asalt al unei gasti de infractori cu resurse asupra statului de drept. Cred ca presedintele va fi consecvent cu pozitiile sale anterioare. Cred ca isi va folosi prerogativele pentru a sustine DNA si conducatoarea ei", a mai precizat preşedintele USR.

Vezi şi: ATENȚIE! Pericolul din sucurile fresh. Cinci lucruri de care trebuie să ții cont .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.