Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele USR, prima reacţie după anunţul lui Iohannis: 'Am discutat în urmă cu câteva minute cu Ludovic Orban. Vom vota împotrivă'

captura Antena 3
Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, joi, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota învestirea Guvernului Orban 2, rămânând consecvenţi pe obiectivul principal, acela de a ajunge la alegeri anticipate.

”Vom vota împotriva învestirii guvernului, chiar am discutat cu premierul desemnat acum câteva minute şi am convenit să rămânem consecvenţi pe strategia de anticipate, obiectivul principal. Vom vota împotriva învestirii”, a declarat Dan Barna, joi, la Digi 24.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern. La finalul consultărilor cu partidele parlamentare, preşedintele a ţinut, însă, să sublinieze că alegerile anticipate sunt prima sa opţiune, că dintre partidele cu care a discutat, unele au fost de acord cu punctul său de vedere, iar altele au cerut timp pentru consultări interne.

CITEȘTE ȘI: Dacă mănânci ȚELINĂ timp de o săptămână, iată ce SCHIMBĂRI au loc în organism

Ulterior, Dan Barna a relatat şi pe Facebook că a vorbit cu Ludovic Orban, însă nu a mai precizat că USR va vota împotriva învestirii guvernului.

"Am discutat în urmă cu câteva minute cu Ludovic Orban, premierul interimar și, în același timp, nominalizat de președinte pentru preluarea unui nou mandat.

I-am zis domnului Orban că prioritatea noastră rămân alegerile anticipate. Experiența ultimelor luni ne-a arătat că majoritatea toxică din parlament se va opune cu toate forțele ori de câte ori privilegiile îi vor fi puse în pericol. Am văzut asta zilele trecute, când teama de alegerea primarilor în două tururi i-a mobilizat într-un mod demn de o cauză mai bună.

Am fost de acord că România nu are nevoie de o criză politică prelungită și, de aceea, ne vom întâlni la începutul săptămânii următoare pentru a identifica care sunt pașii concreți pe care îi putem face pentru ajunge cât mai repede la scopul comun: anticipate și o majoritate parlamentară care să reprezinte într-adevăr voința românilor", scrie Barna pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.