Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele uzbek vrea încetarea cosmetizării peisajelor înaintea vizitelor sale

www.operationworld.org
Uzbekistan

Preşedintele Uzbekistanului, Shavkat Mirziyoyev, a ordonat încetarea practicii de cosmetizare a peisajelor prin locurile pe unde trece el în vizitele sale, printre obiceiurile de acest fel regăsindu-se şi amplasarea unor construcţii false ori a altor obiecte menite să ascundă o realitate uneori dezolantă, a anunţat marţi biroul său de presă, citat de agenţia Reuters. Înrădăcinată în autoritarismul statelor post-sovietice, tradiţia curăţării străzilor în grabă, vopsirii gardurilor şi acoperirii clădirilor vechi se aplica întocmai în Uzbekistan pe vremea fostului preşedinte Islam Karimov, conform Agerpres.

Studenţii erau uneori obligaţi să lipească vată pe terenurile goale pentru ca acestea să arate mai frumos la trecerea lui Karimov sau să agaţe de crengile copacilor flori confecţionate din hârtie. Preşedintele Mirziyoyev, un fost premier care a preluat puterea după moartea lui Karimov în anul 2016, a promis că va reforma ţara şi a criticat unele dintre practicile predecesorului său, cum era măsluirea statisticilor.

Însă obiceiul cosmetizării peisajelor înaintea vizitelor prezidenţiale a rămas. Săptămâna trecută, o profesoară în vârstă de 23 de ani, care făcea curăţenie pe marginea unei autostrăzi înaintea vizitei lui Mirziyoyev în regiunea Samarkand, a fost accidentată mortal de un camion, fapt care a stârnit mânia publică.

Prin urmare, preşedintele a dispus interzicerea mobilizării angajaţilor din sectorul public pentru 'lucrări de îmbunătăţire urbană'. În plus, Mirziyoyev a cerut justiţiei să investigheze unele cazuri grave de cosmetizarea a realităţii, cum ar fi ridicarea de către administraţii provinciale a unor sere false.

Presa uzbecă a relatat apoi că mai multe sere amenajate în grabă de-a lungul unui drum înaintea vizitei lui Mirziyoyev au fost rapid date jos, iar lămâi abia plantaţi au fost lăsaţi să se ofilească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.