Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a chemat populația să lupte împotriva hegemoniei şi ideilor imperialiste

Thesheet.ng
Nicolas Maduro

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, acuzat de anchetatori ai ONU că se află la originea unor "posibile crime împotriva umanităţii", a chemat lumea luni să lupte împotriva "hegemoniei" şi "ideilor imperialiste", relatează marţi France Presse.

Denunţând "lumea hegemoniei, lumea imperialismului" în timpul unui discurs înregistrat la Adunarea Generală a ONU, cu ocazia unui summit virtual sărbătorind a 75-a aniversare a acesteia, Nicolas Maduro a insistat asupra necesităţii de a fi "uniţi" în faţa pandemiei, potrivit Agerpres.

"Venezuela apără o lume multipolară, un sistem reînnoit al Naţiunilor Unite, un sistem ce ştie să aplice dreptul internaţional şi protejează popoarele lumii", a subliniat el, criticând atacurile americane, fără a numi Statele Unite, împotriva Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

"Nu este momentul să insultăm, să ameninţăm OMS, acum este timpul să ne unim în favoarea sa", a pledat el.

Vezi și: Paradoxul din România care cu greu poate fi explicat: Avem mai mulți tineri decât vârstnici, dar pensionarii îi depăşesc pe salariaţi

"Lumea a învins fascismul acum 75 de ani. Lumea va câştiga şi împotriva celor care încearcă să predomine hegemonic, împotriva ideilor imperialiste, va putea învinge neofascismul (...) pentru construirea unei noi lumi fără putere hegemonică, o lume aparţinând poporului", a insistat preşedintele Venezuelei, a cărui legitimitate nu mai este recunoscută în multe ţări, aminteşte AFP.

Referindu-se la viitoarele alegeri legislative din ţara sa la 6 decembrie, Nicolas Maduro a amintit că a cerut secretarului general al ONU participarea unei comisii tehnice alături de acest scrutin.

Preşedintele Venezuelei va ţine din nou un discurs virtual miercuri în faţa ONU, ca parte a sesiunii anuale a Adunării Generale la care nu a mai participat fizic din 2018.

Vorbind pentru Cuba, ministrul de externe al ţării, Bruno Rodriguez Parrilla, a criticat de asemenea SUA.

"La această aniversare a 75 de ani ai ONU, multilateralismul şi dreptul internaţional sunt ameninţate de cea mai mare putere mondială. Comportamentul iresponsabil al Statelor Unite este cel mai important pericol pentru pacea şi securitatea internaţională", a spus el.

"Se pare că (Statele Unite) sunt în război cu planeta (...) şi cu locuitorii săi", a deplâns el, criticând "blocada economică, comercială şi financiară" impusă de Washington ţării sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.