Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a decis să taie trei zerouri de pe actualul bolivar

teleSUR
Maduro

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat joi că la 4 iunie vor fi puse în circulaţie noi bancnote, eliminând trei zerouri de pe actualul bolivar pentru a combate inflaţia uriaşă care loveşte ţara, relatează AFP. "Am decis să elimin trei zerouri de pe moneda naţională, să retrag din circulaţie biletele şi monedele actuale şi să pun în circulaţie" unele noi cu începere de la 4 iunie, a declarat şeful statului socialist în cursul unei reuniuni a guvernului, retransmisă la televiziune, conform Agerpres.

Bancnota de 500 de bolivari (11,3 dolari la cursul oficial şi 2,1 dolari pe piaţa neagră) va avea pe viitor cea mai mare valoare nominală. Cea mai mare bancnotă actuală, de 100.000 de bolivari, va deveni un bilet de 100 de bolivari. Aceasta abia ajunge pentru a cumpăra o cafea pe stradă, puterea de cumpărare fiind aruncată în aer de o hiperinflaţie aşteptată în acest an la 13.000%, potrivit FMI.

În zece ani, moneda naţională a Venezuelei a pierdut în total şase zerouri, pentru că, în 2008, sub preşedinţia lui Hugo Chavez, guvernul de la Caracas a lansat deja o nouă monedă, numită "bolivarul forte", eliminând trei zerouri de pe fostul bolivar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.