Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Venezuelei se declară deschis dialogului cu SUA

stiri.tvr.ro
trump maduro

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, s-a declarat deschis unui dialog cu SUA care să poată duce "la un nou tip de relaţii" între cele două ţări, informează duminică AFP, citată de Agerpres.

"Dacă există respect între guverne, indiferent de importanţa Statelor Unite, şi dacă există un dialog, un schimb de informaţii veridice, atunci fiţi siguri că putem crea un nou tip de relaţie", a declarat Maduro într-un interviu publicat sâmbătă seara de cotidianul american Washington Post.

Maduro a asigurat că, dacă omologul său american Donald Trump ar ridica sancţiunile împotriva Caracasului, companiile americane ar putea beneficia de pe urma resurselor petroliere venezuelene. "O relaţie de respect şi dialog antrenează o situaţie de tip win-win. O relaţie de confruntare antrenează o situaţie de tip lose-lose. Aceasta este formula", a continuat el.

Citește și: După ce a descoperit că românii sunt LENEȘI, ministrul Muncii anunță RESETAREA ANOFM: A fost o perioadă de congrese

Acesta este primul interviu acordat de Nicolas Maduro unei importante publicaţii americane din februarie 2019, când a expulzat subit din Venezuela jurnalişti ai postului Univision.

De anul trecut, SUA şi alte 50 de ţări îl recunosc pe opozantul Juan Guaido drept preşedinte interimar legitim al Venezuelei. Guaido solicită organizarea unui nou scrutin prezidenţial, apreciind că alegerile în urma cărora Maduro a obţinut un al doilea mandat, în 2018, au fost marcate de fraude.

Nicolas Maduro, care i-a succedat la putere lui Hugo Chavez în 2013, beneficiază la rândul său de sprijinul Rusiei, Chinei şi Cubei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.