Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Venezuelei spune că se pregătește un RĂZBOI cu Columbia

teleSUR
Maduro

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a acuzat vineri armata Columbiei că antrenează venezueleni în vederea unor provocări care să constituie drept pretext pentru declanşarea unui conflict armat între cele două ţări, informează sâmbătă AFP.

Potrivit lui Maduro, obiectivul ar fi de a-i folosi pe aceşti oameni pentru a lansa atacuri împotriva forţelor armate columbiene "ca şi cum ei ar fi fost membri ai armatei Venezuelei", scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire ȘOCANTĂ a lui Mihai Gâdea! Ce i s-a întâmplat directorului Antena 3

Aceste provocări "ar fi scuza de care Pentagonul şi Comandamentul de Sud (american, responsabil de acţiunea militară a SUA în America Centrală) ar avea nevoie pentru a demara un conflict armat între Venezuela şi Columbia, iar eu denunţ aceasta în faţa comunităţii internaţionale", a declarat Maduro în cadrul unui consiliu de miniştri, retransmis de televiziunea publică.

"Li se vor da uniforme venezuelene şi arme" pentru ca ei să comită "vreun atac care să fie folosit ca scuză de guvernul columbian pentru a declara un conflict armat", a adăugat preşedintele Maduro.

Citește și: Ce se va întâmpla cu DOCUMENTUL MOMENTULUI – Ministrul Finanțelor oferă ULTIMELE detalii

El a afirmat că deţine "dovezi fizice" ale acestui complot, pe care ministrul său al apărării, Vladimir Padrino, le va prezenta omologului său columbian în timpul unei reuniuni a cărei dată nu a fost încă fixată.

Potrivit ministrului de interne al Venezuelei, Nestor Reverol, dovezile complotului ar proveni din sânul armatei columbiene. Ministrul a afirmat că Bogota deja "a antrenat" şi "îndoctrinat" circa 150 de venezueleni, cu o preferinţă pentru cei care "au o experienţă militară sau poliţistă".

Citește și: Mihai Bendeac, decizie RADICALĂ! Actorul a anunțat SFÂRȘITUL

Relaţiile dintre cele două ţări se deteriorează de mai mulţi ani: preşedintele columbian Juan Manuel Santos a calificat guvernul lui Nicolas Maduro drept "dictatură" şi îl acuză că este responsabil de exodul a sute de mii de venezueleni care fug de criza economică spre Columbia.

Venezuela acuză regulat SUA de complot în vederea răsturnării actualei puteri de la Caracas.

Citește și: Nimeni NU va PIERDE niciun ban! Ministrul Eugen Teodorovici anunță că a găsit RĂSPUNSUL

Cu toate acestea, Maduro a anunţat miercuri o viitoare întrevedere cu Santos, la iniţiativa acestuia din urmă, pentru o consolidare a măsurilor de securitate la frontiera comună dintre cele două ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.