Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Volkswagen, Hans Dieter Poetsch, va candida pentru un nou mandat la conducerea grupului

Das Auto
volkswagen

Preşedintele Volkswagen AG, Hans Dieter Poetsch, va candida pentru un nou mandat, la viitoarea Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), a anunţat grupul auto german, transmite Reuters, citat de agerpres.

Poetsch, în vârstă de 70 de ani, a devenit preşedintele Consiliului de Supervizare în 2015, la câteva săptămâni după izbucnirea scandalului emisiilor (Dieselgate), şi în 2020 a avut un rol esenţial în evitarea unei crize de conducere la cel mai mare producător auto din Europa.

Consiliului de Supervizare al Volkswagen AG "recomandă la viitoarea Adunarea Generală a Acţionarilor numirea lui Hans Dieter Poetsch" pentru un mandat complet de cinci ani", a informat un purtător de cuvânt al grupului german.

Încă nu a fost anunţată data desfăşurării AGA.

Recent, Volkswagen AG a îmbunătăţit estimarea privind marja de profit operaţional în 2021, în urma cererii mai ridicate pentru maşinile mai profitabile în primul trimestru din 2021.

Grupul german se aşteaptă acum la o marjă de profit operaţional în 2021 între 5,5% - 7%, faţă de estimarea precedentă, de 5% - 6,5%, în timp ce livrările şi vânzările de vehicule ar urma să crească fiecare cu peste o cincime.

Îmbunătăţirea perspectivelor vine în urma majorării cererii pentru maşini premium, cum ar fi Porsche şi Audi, o tendinţă observată şi la rivali General Motors, Daimler, Ford şi Stellantis. Totuşi, grupul german a avertizat că deficitul de cipuri pentru industria auto va afecta producţia în trimestrul doi.

Profitul operaţional al Volkswagen a urcat la 4,80 miliarde de euro (5,80 miliarde de dolari) în primele trei luni din acest an, de la 0,90 miliarde de euro în perioada similară din 2020, în urma reducerilor de costuri şi a majorării vânzărilor.

Vânzările în primul trimestru din 2021 au urcat cu 13%, la 62,4 miliarde de euro, iar livrările pe plan global au crescut cu peste 20%, la 2,4 milioane de vehicule.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.